Dodaj do ulubionych

Jaka maść na bliznę

23.11.06, 22:21
Emilka jest 1,5m-ca po operacji i lekarz zalecił stosowanie maści.Doradzcie
proszę,która maść jest dobra,dodam jeszcze że słyszałam iż są dostępne maści
silikonowe(czy są one lepsze od zwykłych?)
Pozdrawiam Ania z Emilką
Obserwuj wątek
    • doniujulka Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 00:25
      Witam. Ja stosuje maść CONTRATUBEX.U Julki rewelacyjnie zadziałał, blizna jest
      prawie niewidoczna.
      Pozdrawiam
      Dominika mama Julki(tunel-aorta wstępująca, zwężenie zastawki aorty i tętnicy
      płucnrj)
      • barto_77 Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 08:20
        My też stosujemy Contactubex. Działa naprawdę rewelacyjnie i pomimo że jest
        dosyć drogi to starcza na bardzo długo (my jeszcze nie zużyliśmy swojej tubki, a
        kupiliśmy ją pół roku temu)
        • gosiamarciniak Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 08:39
          My tez stosowaliśmy Contractubex przez ponad poł roku i teraz blizna jest
          biała, bardzo ładnie wygląda. Słyszałam tez o maści Dermatix ale ona jest
          naprawdę bardzo droga - ok 150zl. za tubkę.
    • driadea Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 10:35
      A ja polecę No-scar. Od wielu lat leczę przeróżne blizny, najlepszy efekt jak
      dotąd dawały plastry Cica-care, ale to drogie i raczej nie dla dziecka,
      Contratubex mnie niestety uczulał, więc nie wiem na ile jest skuteczny, bo
      smarowałam tylko kilkakrotnie.
      No-scar kupiłam jakieś 2 m-ce temu zachęcona opiniami na forum i powiem wam, że
      po prostu rewelacja - wiadomo, że blizny dorosłych są trochę trudniejsze niż te
      dziecięce. Smaruję dwa-trzy razy na dobę (trzeba wcierać, masując przez parę
      minut) i moja czerwona i gruba (zgrubiała ściślej mówiąc, bo nie chodzi o
      szerokość) blizna (powstała w marcu, więc nie jest stara) zrobiła się koloru
      skóry i mięciutka! To krem z masy perłowej, słoiczek 30 ml kosztuje około 35
      zł, przez dwa miesiące codziennego smarowania po kilka razy zużyłam na razie
      ok. 1/4 opakowania - bardzo wydajne! Polecam naprawdę bartdzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka