ania12317 23.11.06, 22:21 Emilka jest 1,5m-ca po operacji i lekarz zalecił stosowanie maści.Doradzcie proszę,która maść jest dobra,dodam jeszcze że słyszałam iż są dostępne maści silikonowe(czy są one lepsze od zwykłych?) Pozdrawiam Ania z Emilką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doniujulka Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 00:25 Witam. Ja stosuje maść CONTRATUBEX.U Julki rewelacyjnie zadziałał, blizna jest prawie niewidoczna. Pozdrawiam Dominika mama Julki(tunel-aorta wstępująca, zwężenie zastawki aorty i tętnicy płucnrj) Odpowiedz Link Zgłoś
barto_77 Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 08:20 My też stosujemy Contactubex. Działa naprawdę rewelacyjnie i pomimo że jest dosyć drogi to starcza na bardzo długo (my jeszcze nie zużyliśmy swojej tubki, a kupiliśmy ją pół roku temu) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamarciniak Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 08:39 My tez stosowaliśmy Contractubex przez ponad poł roku i teraz blizna jest biała, bardzo ładnie wygląda. Słyszałam tez o maści Dermatix ale ona jest naprawdę bardzo droga - ok 150zl. za tubkę. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jaka maść na bliznę 24.11.06, 10:35 A ja polecę No-scar. Od wielu lat leczę przeróżne blizny, najlepszy efekt jak dotąd dawały plastry Cica-care, ale to drogie i raczej nie dla dziecka, Contratubex mnie niestety uczulał, więc nie wiem na ile jest skuteczny, bo smarowałam tylko kilkakrotnie. No-scar kupiłam jakieś 2 m-ce temu zachęcona opiniami na forum i powiem wam, że po prostu rewelacja - wiadomo, że blizny dorosłych są trochę trudniejsze niż te dziecięce. Smaruję dwa-trzy razy na dobę (trzeba wcierać, masując przez parę minut) i moja czerwona i gruba (zgrubiała ściślej mówiąc, bo nie chodzi o szerokość) blizna (powstała w marcu, więc nie jest stara) zrobiła się koloru skóry i mięciutka! To krem z masy perłowej, słoiczek 30 ml kosztuje około 35 zł, przez dwa miesiące codziennego smarowania po kilka razy zużyłam na razie ok. 1/4 opakowania - bardzo wydajne! Polecam naprawdę bartdzo. Odpowiedz Link Zgłoś