Dodaj do ulubionych

drżenie nóżki.

IP: *.* 05.04.02, 09:11
Mojej miesiecznej coreczce zaczęla drżeć nóżka. Lekarz nic nie powiedzial tylko dal wapno. Tera po ponad tyg. brania to nie minelo. Co to moze byc? Prosze o rade czy powinnam sie tym zajac i skonsultowac z innym lek.dziekuje,Poziomka
Obserwuj wątek
    • Gość: ATAX Re: drżenie nóżki. IP: *.* 05.04.02, 10:27
      U mnie było to samo. Kiedy synek miał około 2 miesięcy drżała mu prawa nóżka. Radze Ci zrobić to co ja - idź do dobrego neurologa, który bedzie miał Towja córeczkę pod obserwacją i najprawdopodobniej cie uspokoi, ze to normalne dla dzieci w tym wieku z uwagi na niedojrzały układ nerwowy. Być może zaleci ćwiczenia, które na pewno nie zaszkodzą. Moje dziecko było pod opieką neurologa z tego samego powodu (a nastepnie,i z powodu opóźnienia w rozwoju fizycznym w stosunku do norm książkowych o jakieś ponad 2 miesiace) i okzało się że teraz (ma 2 latka) wszystko jest w porządku, rozwijał się fizycznie w dolnej granicy normy ale chodził na gimnastykę rehabilitacyjną. Ponieważ ja mam koleżankę, która ma syna z porażeniem mózgowym więc miałam i mam lekkiego hopla na tym punkcie i wiem ,że w razie czego najwięcej dla dziecka mozna zrobić przez pierwszy rok. Ja dlatego pobiegłam od razu do neurologa przede wszystkim, żeby nie panikowac i uspokoić siebie, a gdyby się okazało, że jest jakiś problem, to żeby działać jak najszybciej, bo dzięki temu mozna dziecku pomóc. Pozdrawiam i napisz, co powiedział lekarz.ATA
      • Gość: poziomka Re: drżenie nóżki. IP: *.* 05.04.02, 19:47
        Bardzo dziekuje Ci za rade. Juz w pon zapisuje sie do neurologa. Rzeczewiscie lepiej dmuchac na zimne.pozd,p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka