Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

IP: *.* 09.04.02, 11:54
Witajcie!Mam krótkie pytanie. Może ktoś z Was miał taki problem to proszę o odpowiedź. Moja Córa 29 stycznia skończyla ro a jeszcze nie wyszedł jej ani jeden ząbek. Nie wiem czy mam się już niepokoić czy jeszcze cierpliwie czekać. A może znacie jakiś domowy sposób na "przyspieszenie" wychodzenia ząbków?Czekam niecierpliwie!
Obserwuj wątek
    • Gość: beattta Re: ząbkowanie IP: *.* 09.04.02, 12:03
      Cześć Marto!Moja córeczka na swoim roczku (wrzesień) miała zaledwie jednego ząbka. Też się tym trochę martwiłam, ale nasz pediatra stwierdził, że zalążki zębów są więc nie ma się czym martwić - trzeba czekać. Trzy miesiące i zęby zaczęły wychodzić jak szalone. Wtedy to się dopiero zaczęło. Szły jeden za drugim (7 ząbków w czasie 2 miesięcy)i Julcia cały czas była niespokojna. Teraz ma 19 miesięcy i 11 ząbków.Na wszystko przyjdzie pora. Życzę cierpliwości.PozdrawiamBeata
      • Gość: aniuś Re: ząbkowanie IP: *.* 09.04.02, 20:43
        Brak zębów w okolicy 1rż to jest jeszcze fizjologia. Proponuję sprawdzić dziąsełka jeśli są ostre i zaczerwienione to nie ma powodów do obaw. Czekaj cierpliwie , a ząbki się pojawią i to lawinowo. U mnie samej pierwszy ząbek pojawił się w wieku 17 miesięcy.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka