Gość: 720214
IP: *.*
15.05.02, 06:52
Witam.Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi na temat cytomegalii i jestem godna podziwu dla waszej wiedzy odnośnie w/w wirusa. Mimo to dręczy mnie nadal kilka pytań może któraś z Was może mi na nie odpowiedzieć? Otóż mam jedno dziecko, ale z pierwszym mężem, natomiast z drugim mężem byłam dwa razy w ciąży i obie poroniłam. Lekarz dopiero po drugim poronieniu zalecił zrobienie badania na cytomegalię i wynik wyszedł dodatni na IgG, IgM było ujemne.Czy to może mieć wpływ na powyższe poronienia? Mąż miał badane nasienie, ale też dopiero po drugim razie i nie było ono dostatecznie dobre więc miał zalecone leki po których jest już wszystko w porządku. Natomiast ja zrobiłam ponowne badania i wyniki wyszły następujące:IgG 2,15 (ujemny od 0,9 -1,1, powyżej dodatni) IgM 0,89 (ujemny do 0,9, powyżej dodatni) z czego wynika że IgG jest dodatni, a IgM ujemny czy to ma wpływ i jaki na ciążę, bo najprawdopodobniej znów jestem w ciąży z czego się bardzo cieszę i jednocześnie bardzo boję. Z niecierpliwością czekam na rozwianie przez Was moich wątpliwości.