Dodaj do ulubionych

cytomegalia

IP: *.* 15.05.02, 06:52
Witam.Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi na temat cytomegalii i jestem godna podziwu dla waszej wiedzy odnośnie w/w wirusa. Mimo to dręczy mnie nadal kilka pytań może któraś z Was może mi na nie odpowiedzieć? Otóż mam jedno dziecko, ale z pierwszym mężem, natomiast z drugim mężem byłam dwa razy w ciąży i obie poroniłam. Lekarz dopiero po drugim poronieniu zalecił zrobienie badania na cytomegalię i wynik wyszedł dodatni na IgG, IgM było ujemne.Czy to może mieć wpływ na powyższe poronienia? Mąż miał badane nasienie, ale też dopiero po drugim razie i nie było ono dostatecznie dobre więc miał zalecone leki po których jest już wszystko w porządku. Natomiast ja zrobiłam ponowne badania i wyniki wyszły następujące:IgG 2,15 (ujemny od 0,9 -1,1, powyżej dodatni) IgM 0,89 (ujemny do 0,9, powyżej dodatni) z czego wynika że IgG jest dodatni, a IgM ujemny czy to ma wpływ i jaki na ciążę, bo najprawdopodobniej znów jestem w ciąży z czego się bardzo cieszę i jednocześnie bardzo boję. Z niecierpliwością czekam na rozwianie przez Was moich wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaserwicka Re: cytomegalia IP: *.* 15.05.02, 18:16
      Taki wynik oznacza, że w przeszłości zostałaś zakażona cytomegalią,a obecnie jesteś zdrowa (to tak w skrócie)
      • Gość: 720214 Re: cytomegalia IP: *.* 16.05.02, 04:14
        Bardzo Ci dziękuję za tak nieskomplikowaną odpowiedź. W zasadzie takiej odpowiedzi powinien mi udzielić lekarz, ale on tak to zagmatwał, że zamiast mi pomóc to jeszcze bardziej mi wszystko pokręcił.Jeszcze raz dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka