Dodaj do ulubionych

Zapalenie - ratunku!

IP: *.* 22.05.02, 12:40
Dziewczyny ratunku!Do lekarza moge isc dopiero w sobote, bo musze siedziec w pracy. Dopadlo mnie jakies paskudne zapalenie pochwy - od poniedzialku. Siedzialam sobie spokojnie w pracy i nagle przestalam moc siedziec. Okropne swedzenie i pieczenie. Trafilo mnie to pierwszy raz i nie za bardzo wiem co z tym sie robi.Przeczytalam tylko ze zapalenie jest drozdzycowe, albo bakteryjne. Wiecej nic nie wiem.Potraktowalam sie mascia na drozdzyce - Pimafucinem i kapiela w sodzie oczyszczonej i odrobina jogurtu nat. Do dzisiaj jakby zlagodnialo, ale jest. Poza tym niepokoi mnie jeszcze cos - jakby uplawy? czy moze to zwyczajnie wyplywa masc?Czy do soboty nie zrobi mi sie cos okropnego? A moze to jakos samo przechodzi na srodkach przeciwzapalnych???Napiszcie cos, bo umre z niepokoju do soboty!!!!!!!!!Kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 22.05.02, 13:43
      Upławy przy zapaleniu to chyba normalna rzecz. Do soboty sprawa się może niestety rozwinąć, a poza tym jest to chyba dokuczliwe, więc jak zamierzasz znosić to bez leczenia jeszcze 3 dni? Kup sobie Tantum Rosa, trochę odkazi i znieczuli. Pozdrawiam, Anka.
      • Gość: kasiap. Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 22.05.02, 14:03
        Wyczytalam, ze przy zapaleniu wywolanym drozdzyca uplawow nie ma. (???)Hmm, nie wiem, jak wytrzymam do soboty, ale coz. Nie chce sie platac po przypadkowych ginekologach i musze jakos doczekac, w miare mozliwosci lagodzac objawy i nie dopuszczajac do pogorszenia. Tantum Rosa do malej ilosci wody?I co jeszcze mozna zrobic?kaska
    • Gość: szwedka Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 22.05.02, 14:34
      Tantum rosa nie jest zbyt skuteczne (zwłaszcza jak infekcja jest rozwinięta).Kup w aptece Clotrimazolum (maść)i najlepiej dopochwowe globulki na noc.Lekarze zawsze to przepisują, kiedy jeszcze nie wiadomo, czy bakterie czy grzyby (pewnie będziesz musiała zrobić badania).Wiem, co czujesz, bo dużo kobiet ma ten problem - mnie ten zestaw zawsze pomagał.
    • Gość: 8888 Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 22.05.02, 16:30
      zdecydowanie masc Clotramizolum i tabletki dopochwowe Nystatyna, ale nie jestem pewna czy to nie jest na recepte.
    • Gość: Przygoda. Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 22.05.02, 18:34
      Te wszystkie leki są na receptę i nikt Ci tego nie sprzeda (a przynajmniej nie powinien) i są na zakażenia grzybicze. Bez recepty możesz kupić globulki propolisowe (o ile nie masz uczulenia na propolis)
    • Gość: Kryszka Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 23.05.02, 09:28
      Najlepiej jak najszybciej zgłoś się do ginekologa. Jeśli stan zapalny się rozwinie to jest ryzyko, że będziesz musiała brać antybiotyki, a wtedy znowu upłynie trochę czasu zanim flora bakteryjna się unormuje. Jeśli jesteś z Warszawy, to mogę Ci polecić b. dobrego ginekologa, który przyjmuje w piątki od 16 do ostatniej pacjentki
      • Gość: kasiap. Re: Zapalenie - ratunku! IP: *.* 24.05.02, 13:01
        Dziekuje Wam bardzo, dziewczyny!Dzisiaj pi?tek, jakos dotrwalam, zapalenie zaczelo ustepowac, ale nie dalam rady wyjsc z pracy do ginekologa - niestety, zaczal sie sezon urlopowy i musialabym chyba zemdlec czy dostac drgawek, zeby liczyc na parogodzinne zwolnienie.Przypadkiem mialam wazny Clotrimazol - ale okazalo sie, ze jestem na niego uczulona - moje odczucia po zastosowaniu mozna porownac do wybuchu malego granatu.Wreszcie jutro dotre do gabinetu...Jeszcze raz dziekikaska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka