marysia844 20.01.07, 18:52 Czy moglby ktos kto mial do czynienia z tym wynalazkiem cos napisac? Przede wszystkim czy boli. Ile godzin trzeba w tym byc na dzien. Jak to wyglada? itd. Z gory bylabym wdzieczna za jakies info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa-87 Re: Maska twarzowa 28.01.07, 22:20 Ja w tym musialam spac... Nie bylo zbyt wygodnie... Plastik strasznie wbijal mi sie w brode i musialam sobie wate albo waciki podkladac. Bolalo mnie bardzo w okolicach skroni. Spalam w masce niecale 5 miesiecy... Odpowiedz Link
marysia844 Re: Maska twarzowa 29.01.07, 12:22 Dziekuje Ci bardzo za odp! Wlasnie tak myslalam ze niezbyt to wygodne musi byc! Oby tylko przetrwac! Ja jeszcze nie wiem ile bede to nosic, ale chcialam bym juz byc po A czy zauwazylas jakas roznice w swoim profilu? Odpowiedz Link
paulinaa-87 Re: Maska twarzowa 30.01.07, 19:30 Tak. Nie wiem czy na lepsze... Gorna szczeka wysunela sie troche do przodu. Zreszta hyrax zmienil mi profil. Po zdjeciu gorna szczeke mialam bardziej kwadratowa, ale teraz juz zaczyna sie pojawiac ladny luk. A maska wlasnie po to jest zeby wysunac zęby do przodu. A od kiedy bedziesz ja nosila?? Odpowiedz Link
paulinaa-87 Re: Maska twarzowa 30.01.07, 19:33 aha moja maska wygladala tak www.pharmex.no/550-400K-Model.jpg Odpowiedz Link
marysia844 Re: Maska twarzowa 31.01.07, 00:23 Dziekuje slicznie za zdjecie, po wlasnie szukalam, chcialam pokazac znajomym co mnie czeka Bede to nosic, jak tylko uda mi sie pozalatwiac wszystkie sprawy zwiazane z zalozeniem aparatu, czyli plombowanie i wyrywanie Chcialabym jaknajszybciej, bo zalezy mi na czasie. Z Twojego postu rozumiem, ze jednak zmiana jest na plus, tak? (jeju ja sie boje tej maski i hyraxa...) A napisz mi jeszcze prosze, ile godzin na dzien trzeba w tym chodzic, czy tylko na noc sie zaklada? I jeszcze, jak to w ogole dziala, bo na tym zdjeciu sa widoczne dobrze 2 czesci - na czolo i na brode, a ta 3cia czesc przy ustach nie jest za bardzo widoczna... Co ona robi? To zapewne ona wysuwa szczeke do przodu. Jak ten sprzet w ogole utrzymuje sie na twarzy? Zasypalam Cie nawina pytan Odpowiedz Link
paulinaa-87 Re: Maska twarzowa 01.02.07, 19:01 Czy ja wiem czy to na plus sie pozmienialo... Po prostu teraz jestr troszke inaczej. Co do godzin to powinnam to nosic 12h, ale nosilam tylko na noc bo nie dawalam rady w tym chodzic w ciagu dnia... Moja maska przy ustach miala takie 2 druciki, o ktore zaczepialam jeden koniec gumki, a drugi musialam zaczepic o hak hyraxa. I wlasnie na tych gumkach trzyma sie maska. Uwierz trzyma sie mocno Jeszcze zalezy jakiej grubosci dostaniesz te gumki, moje byly grube, potem zostaly wymienione na inne, o polowe ciensze. Na szczescie to juz za mna, bo o malo nie zwatpilam... Pierwsze dni byly okropne Odpowiedz Link
leon_102 Re: Maska twarzowa 14.02.07, 20:49 witaM,jak rozumie to maska ktora ma spowodowac wysuniecie gornej szczeki tak...bo mnie na konsultacji orotdontka powiedziala ze mam tkaie cos nosic 2,3 miesiace i pozniej zakladnie aparetu mnie czeka..u Ciebie bylo podobnie??dzieki za informacje.pozdrawiam. Odpowiedz Link
marysia844 Re: Maska twarzowa 15.02.07, 10:48 U mnie ma to wygladac tak: maske mam nosic 4 miesiace. W tym samym czasie bede miec rozszerzacza szczeki i aparat na dol. Pozniej zdejmuje rozszerzacz, żegnam sie z maska i zakladam aparacik na góre Odpowiedz Link