Dodaj do ulubionych

zalewa się zimnym potem :((

IP: *.* 08.06.02, 21:40
Moja córeczka /8mcy/ zalewa się zimnym potem. Zazwyczaj przy wieczornym karmieniu. Główkę ma całą mokrą, twarz, uszka,w zasadzie cała jest wilgotna. Po chwili to mija. Mój lekarz powiedział, że nie jest to oznaką żadnej choroby, ale nie powiedział też co to jest??? Czy Waszym zdaniem wszystko jest OK?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: juliiaa Re: zalewa się zimnym potem :(( IP: *.* 09.06.02, 10:25
      czescmoj pediatra zawsze sie pyta przy kazdej kontroli dziecka czy jula sie nie poci wlasnie w ten sposob co piszesz..bo jest to objaw zbyt podawania zbyt malej dawki witaminy D3,od urodzenia kazde dziecko musi ja przyjmowac ,dzieci karmione piersia chyba wieksza dawke..nie jestem pewna bo moja cora ma 11 miesiecy i przyjmuje codziennie 2 krople ! D3 jest bardzo wazna chroni dziecko przed krzywica..minpozdrawiam
      • Gość: AniaB# Re: zalewa się zimnym potem :(( IP: *.* 09.06.02, 20:14
        Cześć Julio.Dziekuję Ci bardzo za odp. Wiem, wiem o wit. D3, Mała dostaje ją systematycznie. Przez jakis czas zwiększyłam nawet dawkę, ale i to nie pomogło :(
    • Gość: brytnej Re: zalewa się zimnym potem :(( IP: *.* 09.06.02, 21:12
      Czesc Aniu!Pocenie sie moze byc spowodowane niedoborem zelaza-niestety jesdynie badanie krwi moze to wykazac iwtedy lekarz powinien przepisac specjalne witaminki,A co do wit D-niedobor nie jest tak bardzo niebezpieczny jak jej przedawkowanie-lepsza jest lekka krzywica,niz kamica nerek.Moje dziecko tez sie strasznie pocilo przy wieczornym karmieniu mniej wiecej do 10m-ca-zaczelam mu dawac cebion multi(2 krople dziennie),ale zapytaj lekarza.Pozdrawiam-Basia
      • Gość: AniaB# Re: zalewa się zimnym potem :(( IP: *.* 10.06.02, 20:42
        Dzięki Basiu.Też pozdrawiam :)
        • Gość: madzia22 Re: zalewa się zimnym potem :(( IP: *.* 10.06.02, 21:26
          To może być przedawkowanie witaminy D3. Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, bo jeśli to to, sprawa może być poważna - zbyt szybkie utwardzanie kości no i oczywiście nerki. Konieczne jest badanie poziomu tej witaminy.Pamiętaj, że ostatnio jest wiele słonecznych dni i organizm sam wytwarza tę witaminę, jeśli jeszcze podajesz ją w większych ilościach np. 2 krople dziennie, to jest to zdecydowanie za dużo. Mój lekarz zalecił mi kroplę na dwa dni.Madzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka