kama835 28.11.06, 17:09 moj maz ma grupe krwi b rh+ ja 0 rh + dowiedzialam sie ze moja corcia ma 0 rh- czy to mozliwe aby tak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 17:37 Tak, każdy człwoeik ma dwa komplety genów, jeden po mamusi (jajeczku), drugi po tatusiu (plemniczku). Gen decydujący o Rh jest tak silny (dominujący), że wystarczy jedna kopia, żeby wynikowo wyszło Rh + Jeżeli oboje rodzice mają kombinację (+ -), to dziecko może po każdym odziedziczyć (-) i w efekcie mieć Rh- Z czynnikami A i B podobnie - albo ma się jeden, albo drugi, albo oba, albo wcale (odpowiednio A, B, AB, 0), ale Można po rodzicach mieć zarówno (A nic) jak i (A A) Widocznie ty masz po rodzicach (B nic) - a skoro partner ma (nic nic), to dziecko mogło odziedziczyć wynikowo grupę 0. Dobrze ją wychowaj, taka grupa krwi jest bardzo pożądana w stacjach krwiodawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 20:20 Mój mąż ma B Rh+ ja też i moje dzieci też Moje dzieci: lidia23.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 21:03 A jaki to ma związek z pytaniem autorki wątku? Tak sobie rzucasz, zeby zareklamowac bloga? Odpowiedz Link Zgłoś
kama835 Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 21:07 troche sie uspokoilam bo lekarz mi powiedzial ze jest cos nie tak i zapytal mi sie bezczelnie czy jestem pewna ze maz jest ojcem Odpowiedz Link Zgłoś
iza_79 Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 21:13 kama835 napisała: > troche sie uspokoilam bo lekarz mi powiedzial ze jest cos nie tak i zapytal mi > sie bezczelnie czy jestem pewna ze maz jest ojcem Lekarz lekarzem, porady na forum prawde Ci powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikrzys Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 21:51 Lekarz i nie wie, że jest to możliwe! Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 22:07 Wydaje sie, ze niektórzy wiedzą czy ich dziecko jest męża czy nie.Widocznie inni potrzebują do tego lekarza...Skoro lekarz powiedział, że przy grupach rh+ dziecko nie może mieć rh- , to mimo iż wszelkie znaki na ziemi i niebie w trakcie zapłodnienia wskazywały na to, że ten gość obok mnie jest moim mężem widocznie nim nie był...genialne w swej prostocie... w końcu ...lekarz to lekarz- wie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 23:10 Ty, popatrz... jak zachodziłam w ciążę, to ten facet obok mnie nie był moim mężem na bank. A jednak dziecko jest mojego męża. Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: czy to mozliwe ? 28.11.06, 22:02 Współczuje lekarza.Przespał podstawę studiów z prawami Mendla włącznie...Przykre. Mika_p ma racje/ Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: czy to mozliwe ? 29.11.06, 00:28 amwaw napisała: > Współczuje lekarza.Przespał podstawę studiów z prawami Mendla włącznie...Przykr > e. > Mika_p ma racje/ ech i co tu się dziwić -ci lekarze, którzy nie spali, dawno w UK dzieci leczą, a nam pozostaną tylko fora... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Możliwe: 02.12.06, 18:44 www.zdrowie.med.pl/krew/grupy.php?matka0=0&matkar=dodatnia&ojciec0=B&ojciecr=dodatnia&wynik=Sprawd%BC Lekarz w szpitalu powinien chyba udać się nie jakieś dokształcanie Odpowiedz Link Zgłoś