Dodaj do ulubionych

przepuklina u mamy

IP: *.* 23.07.02, 11:55
Cześć dziewczyny! Siedem miesięcy temu rodziłam przez CC. Brzuch już jest w porządku, tylko ten pępek... Jest taki dziwny,jak gdyby go wcale nie było, a powinien być wklęsły. Zapytałam ostatnio o to lekarkę, która stwierdziła, że to przepuklina i muszę się zgłosić do chirurga. Prawdopodobnie potrzebny będzie zabieg. Jestem już umówiona do tego chirurga na konsultację w przyszłym tygodniu. Trochę mnie to przeraża. Karmię synka piersią a tu szpital, narkoza...brrr. Czy któraś z Was miała może podobny problem lub słyszała jak wygląda taki zabieg?Napiszcie bo trochę się bojęAgnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: 010471 Re: przepuklina u mamy IP: *.* 23.07.02, 12:00
      Radzę skonsultować się też z innym lekarzem. U mnie dwóch stweirdziłoprawdopodobna przepuklinę, a trzeci (chirurg) przed operacją na kamienie -wykluczył.PowodzeniaEwa.PS. a swoją droga zabieg jest podobno bardzo prosty :)
    • Gość: agniesia1 Re: przepuklina u mamy IP: *.* 24.07.02, 10:02
      Najprawdopodobniej masz przepuklinę pępkową .Ale skonsultuj to z chirurgiem bo znieczulenie do takiego zabiegu polega na tym ,że jest to narkoza całkowita i nie możesz potem karmić bo dostajesz dużo leków podczas zabiegu.A swoją drogą czy teraz musisz mieć ją operowaną???Wiem ,że są plastry ,które nakleja się na pępek .Pozdrawiam!!!
      • Gość: Aga_W Re: przepuklina u mamy IP: *.* 25.07.02, 10:55
        Nie wiem właśnie czy to jest pilna sprawa czy może poczekać. No i czy ten zabieg jest konieczny ze względów medycznych? Bo jeśli to tylko kwestia kosmetyczna to wcale mi się nie śpieszy do tego szpitala. Tym bardziej,że później trzeba się oszczędzać, tzn. nie dźwigać, a to raczej trudne przy ruchliwym, ważącym 9 kg maluszku. Idę za tydzień do tego chirurga to może mi trochę rozjaśni w głowie.Dzięki za zainteresowanie.PozdrawiamAga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka