IP: *.* 01.08.02, 11:08
Dziewczyny jak jest z Zymafluorem? Dajecie swoim maluchom czy nie? Wczoraj chyba w wiadomościach była informacja o preparatach z fluorem. No i sama nie wiem czy dawać Małej ten Zymafluor czy też dać sobie na spokój bo oczywiście co lekarz to inna opinia i bądź tu człowieku mądry.Alynka
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: Zymafluor IP: *.* 01.08.02, 22:41
      Ja nie daję. Nie mam zaufania do rzeczy, o których nawet sami lekarze nie są w zdanie powiedzieć czegoś pewnego. Nie mam ochoty eksperymenotwać na własnych dzieciach.Madzia
    • Gość: markua Re: Zymafluor IP: *.* 01.08.02, 22:50
      Ja na razie daję Zymafluor, ale jestem pełen obaw i kto wie, czy nie zmienię zdania. Może w tych doniesieniach z Belgii (pismo "Humo") chodzi o nadmiar fluoru w organizmie? Na razie z żoną zbieramy wszelkie informacje na ten temat.
    • Gość: agaNG Re: Zymafluor IP: *.* 03.08.02, 21:39
      Zadawałam to pytanie tydzień temu.Dostałam kilka kontrowersyjnych odpowiedzi:1.podawać już od noworodka,ale zaczęła kiedy jej dziecko miało 6 ząbków2.podawać od 7. miesiąca przed pierwszym ząbkiem, ale sprawdzić w sanepidzie lokalnym poziom fluoru w wodzie pitnej (idealny w Szczecinie i Gdańsku) 3.podawać 2 krople dziennie i po 250 dniach robi się przerwę lub nie podaje w weekendy i wakacje4.kolejna mama napisała mi, że podaje od 6.tyg5. A ostatnia osoba napisała mi, że z fluorem nie ma co szaleć bo przekroczenie dawki jest niebezpieczne gdyż zbyt wielka jego ilość w kościach powoduje ich kruchość i łamliwość, co może wyjść w przyszłości,poza tym żółtawe plamki na zębach to ślad "przefluorowania"Decyzja należy do Ciebie!POWODZENIA!Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka