Dodaj do ulubionych

nutramigen i płacz

IP: *.* 05.08.02, 19:58
Dziewczyny, proszę pomóżcie! Mam dwumiesięcznego synka, który ma problemy z brzuszkiem, wczoraj lekarz zadecydował o odstawieniu małego od piersi i podaniu mu nutramigenu. Co mam robić, mały nie chce tego pić, a ja nie mogę go wziąć na ręce bo on od razu szuka piersi, jak nie dostanie to okropnie płacze.
Obserwuj wątek
    • Gość: goskax Re: nutramigen i płacz IP: *.* 05.08.02, 20:30
      Dlaczego masz odstawiać małego od piersi ? Czy bóle brzuszka mają podłoże alergiczne? Jesli tak,może wystarczy zmiana Twojej diety ? Zerknij też na forum alergia ... tam był poruszany problem i nutramigenu,i karmienia piersia ... Pozdrawiam
      • Gość: Renatis Re: nutramigen i płacz IP: *.* 05.08.02, 21:02
        Dla dziecka ze skłonnościa do alergii najlepsze jest mleko matki!!!!! Tylko w 2 przypadkach czytałam w Rodzicach o konieczności odstawienia - gdy matka ma astmę i jakas chorobę skóry.Jaką Ci dzisiaj nie napisze poniewaz dziecko juz spi i nie chce mu hałasować, a musiałabym znaleźć te gazetę. Ale parę miesięcy moze karmić.Na twoim miejscu nie odstawiałabym od piersi.Wielu lekarzy ma takie podejscie do sprawy,ze nie wspieraja kobiety w karmieniu. Mój lekarz ogólny, gdy byłam chora na 4 dni kazał mi odstawić dziecko, co było niedorzecznym pomysłem, bo wedle dzisiejszej wiedzy podczas choroby karmi się dziecko. Dzwonilam, aż do "Szpitala przyjaznego dziecku", w którym rodziłam i tam udzielili mi wielu cennych wskazówek. Za to zastosuj diete. Zacznij od początku: rosołek, marchewka gotowana, kurczak gotowany ewentualnie duszony, sałata, kompot z jabłek,kawa zbozowa, woda mineralna, pieczywo z szynka i w odstepach paru dni wprowadzaj pojedynczo dodatkowe pokarmy. Na poczatek te które mniej alergizują. Obserwuj w tym czasie reakcje dziecka. Mój synek miał kolki tylko 6 tygodni, ale ja stosowałam diete z ograniczona ilościa nabiału.Często kolki powoduje białko mleka krowiego, które przenika do pokarmu. Jadłam z nabiału 1 jogurt dziennie i łykałam Feminatal.Teraz synek ma 5 miesięcy, jest nadl karmiony moim mlekiem, a ja juz od dłuzszego czasu jem wszystko z ograniczeniem jajka poniewaz ma po nim krostki. Pozdrawiam
    • Gość: elap Re: nutramigen i płacz IP: *.* 05.08.02, 20:42
      A czy Twój lekarz dokładnie zbadał przyczyne problemów z brzuszkiem. Czy starałsie inaczej je rozwiązac bo uważam ze odstawienie dziecka od piersi to już ostatecznośc gdy wszystko inne zawiedzie. Moja córeczka cały czas problem na poczatku z kupka ale lekarz do którego mam zaufanie zbadał ją bardzo dokładnie i stwierdził że ta zielona kupka to chyba jej uroda i nie kazał zmieniać mleka wystarczyła tylko kuracja LACIDOFILEM i po jakims czasiewszystko samo się unormowało. Wszystkiego najlepszego w walce z "brzuszkiem" zyczy Zosia i ELa
    • Gość: kania Re: nutramigen i płacz IP: *.* 06.08.02, 07:55
      CZesc, Ja tez bym nie odstawiala. Ja moja mala karmilam przez rok, mimo roznych problemow i przejsc. To jest naprawde najlepsze. O odstawieniu trzeba myslec jeszcze wtedy gdy dziecko jest uczulone na mleko matki, ale prawde mowiac, to przypadek straszliwie rzadki, a w dodatku trzeba najpierw zrobic testy. Co do brzuszka to moga byc kolki ( to ten wiek...), albo zaparcia. My przechodzilismy i przez jedno i przez drugie - nie bylo milo, bo np. kupki musialam wywolywac " na termometr". Ale to wszystko przeszlo. Dodatkowo, zeby bylo weselej - to maludzie wyszla skaza bialkowa i musialam w ogole wykluczyc nabial. Suma sumarum karmilam mimo wszystko rok i uwazam ze byly to najpiekniejsze chwile na swiecie.Moze sprawdz przyczyne bolesci w brzuszku u innego lekarza - czasem warto nawet zawolac kogos prywatnie, bo lekarze w przychodniach niestety nie zawsze kompetentnie i prawidlowo wydadza diagnoze, co moze bardziej zaszkodzic niz pomoc. Zreszta ja osobiscie uwazam, ze jesli chodzi o zdrowie i wazne decyzje to warto sprawdzic cos 2 razy nim sie zacznie.Pozdrowienia AniaJesli jestes z Poznania moge Ci dac namiary na dobrego pediatre...
    • Gość: Monika_W Re: nutramigen i płacz IP: *.* 06.08.02, 21:26
      ???????????????????orygnialny pkt widzenia - 2, miesieczne niemowle z bolem brzuszka, to wydaje sie byc klasyka !Jesli dzidzia ma sklonnosci alergiczne, to absolutnie nie odstwialabym jej od piersi; poza tym jesli to sa kolki, to mleko modyfikowane moze je nasilic !!!Sama przez bite 6. miesiecy zywilam sie ryzem i gotowanym drobiem i dzieki temu spokojnie wrocilam do wagi przed ciaza, a Julisia nie miala zadnych zmian alergicznych ani problemow z brzuszkiem ... moze zweryfikuj gdzies tego lekarza ? ! bo wydaje sie byc kontrowersyjny .... ja w tej chwili mam 4. pediatre i chyba wreszcie ostatniego ... :)Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka