Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

IP: *.* 03.09.02, 22:10
Dziewczyny co robić bardzo wypadają mi włosy,mam wrażenie że niedługo będę łusa. Mówią że gdy się karmi to tak jest.Ja karmię już 16 miesięcy i mam zamiar karmić jeszcze długo ,między innymi dlatego że moja córeczka jest uczulona na mleko.Ja też właściwie nie jem nabiału.Może to dlatego?Poradzcie co robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia_k Re: Wypadające włosy IP: *.* 04.09.02, 09:27
      Cześć!Może Cię to nie pocieszy, ale wypadające włosy to zmora większości młodych mam. Ja też przez to przechodziłam i mam sprawdzony i skuteczny sposób - Dercos Vichy. Jest to seria dla kobiet ampułki, ich zawartość nakłada się na skórę głowy i wmasowuje,+ szampon do mycia włosów. Niestety jest to dość droga kuracja ok. 2 lata temu zapłaciłam za nią 120 zł, ale naprawdę warto, poprawę widziałam już po czterech "nałożeniach", a po pełnej kuracji 16-20 ampułek (nie pamiętam dokładnie)włosy przestały mi wychodzić.Pozdrawiam i życzę powodzenia Sylwia
    • Gość: Małgosia.K Re: Wypadające włosy do Sylwi k IP: *.* 04.09.02, 11:52
      Mam podobny problem, też wypadają mi włosy. :gun: Karmię jeszcze piersią moją 18 miesięczną córcię i też się zastanawiam co zrobić by temu zapobiec?! :( ( przecież nikt nie chce być łysy) Kupiłam nawet sobie witaminy cały zestaw i czekam na jakieś wyniki. :crazy:Mam pytanie do Sylwi, która poleca Dercos Vichy na wypadanie włosów - czy można ten preparat stosować karmiąc jeszcze piersią? Będę wdzięczna za odpowiedź.A może są jeszcze jakieś inne skuteczne środki na wypadanie włosów???
      • Gość: sylwia_k Re: Wypadające włosy od Sylwi k do Małgosi. k IP: *.* 11.09.02, 09:02
        Przepraszam, że dopiero teraz, ale dawno tu nie zaglądałam.Ja stosowałam Dercos jak karmiłam małego i nic się nie działo, poza tym na ulotce nie wyczytałam przeciwskazań. Wydaje mi się, że jest to preparat działający miejscowo i nie powinien przenikać do mleka.
    • Gość: AAneta Re: Wypadające włosy IP: *.* 04.09.02, 20:18
      Dziewczyny!Poszukajcie mojego postu pt. "Niedługo będę łysa".Dodam tylko, że ja używam odrzywkę Henna Treatment Wax i tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego. Stosuję tą kurację już od 3 miesięcy i są efekty. Włosy wypadają mniej i mam mnóstwo noworosnących takich na 2 cm :lol: Pozdrawiam Aneta :hello:
      • Gość: Alinka Re: Wypadające włosy IP: *.* 11.09.02, 12:39
        Zgadzam się w 100% z przedmówczynią ! Ja również stosuję Henna Treatment Wax i widzę zdecydoiwane rezultaty !! Obecnie jestem w ciąży i strasznie wypadały mi włosy - doslownie garściami, zaczęłam się poważnie zastanawiać, co mi w koncu zostanie na głowie... na dodatek strasznie dręczył mnie łojotok głowy (tlysty łupież)! A pozastosowaniu preparatu - już po drugiem razie zauważyłam wyraźną zmianę i łupież zniknął !!! To jest rewelacja, ja kupowałam w Aptece, za opakowanie ok.240 ml.zapłaciłam 17 zł. Opakowania są różne i mniejsze od tego i nawet większe (im większe tym bardziej się opłaca).Także szczerze - na prawdę szczerze polecam na wypadające włosy i łupież !!!!!!!!!!!Pozdrawiam,Alinka
    • Gość: Cytrynka Re: Wypadające włosy IP: *.* 05.09.02, 05:26
      CześćChyba na Mama-cud jest post Bereniki (chyba) "Żeby włosy nie wypadały". Może coś Wam pomoże.Cytrynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka