Dodaj do ulubionych

Dwulatek nie chce jesc!!!!Pomocy

IP: *.* 10.10.02, 19:14
Witam i prosze o uwagi na powyzszy problem. Moja 2letnia corcia nagle od 3 mies. przestala jesc!!! Toleruje tylko mleko (moje i Bebiko). Zelazo ma na poziomie 33 ale hemoglobina w normie. Czy slyszal ktos o czyms takim??? Ona zatracila juz odruch polykania, cokolwiek wezmie do buzi, po chwili wypluje. Wczesniej nie byla niejadkiem. Od kilku dni stan minimalnie sie poprawil (zjadla gruszke!!!) Nabawila sie juz zaparc glodowych i boi sie zrobic kupke (twierdzac ze ja boli pupa). I co tu robic??? Dwie lekarki sa bezradne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MałgośkaR Re: Dwulatek nie chce jesc!!!!Pomocy IP: *.* 12.10.02, 20:38
      Witam.Może to jest tylko przyjściowe, taki bunt dwulatków.Mój synek (3 lata)od urodzenia jest niejadkiem, co wszyscy oprócz mnie ignorowali.Miał nawet do tej pory lekką anemię (hemoglobina 10,3), co pani doktor stwierdziła, że sama minie.Próbowałam wszystkiego: kindebiovital, citropepsin,jakaś okropnie gorzka herbatka z zielarni, zabawianie, przekupywanie, przegłodzenie, wszystko, co tylko usłyszałam. I w końcu po jakimś czasie odkryłam na niego sposób.Teraz wszystkie posiłki są podawane mniej więcej o tej samej porze, a ok.20 min. przed posiłkiem daję mu popić trochę herbatki miętowej.Posiłki jemy w spokojnej miłej atmosferze, a jak czasami nie chce to trudno.Niestety sama musisz znależć złoty środek i choć wiem,że nie jest to łatwe to trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka