Dodaj do ulubionych

wysoki poziom cholesterolu

IP: *.* 14.11.02, 15:09
Witam Wszystkich!!!Czy ktoś spotkał się z problemem wysokiego poziomu cholesterolu u swojego dziecka? Mam 13 miesięcznego synka. Ok. 2 m-ce temu robiliśmy badania które wykazały podwyższony poziom cholesterolu (207). Mały miał zrobione USG jamy brzysznej ale badanie to nic nie wykazało niepokojącego. Dzisiaj robiliśmy ponownie badania i telefonicznie dowiedziałam się , że poziom cholesterolu jest powyżej tej wartości 207 (nie chciano mi powiedzieć dokładnie) co ma związek z tym, że coś dzieje się z wątrobą (nie wiem czy dobrze zapamiętełam - aspat jest zawyżony). Chciałam jeszcze zaznaczyć, że mąż ma również wysoki poziom cholesterolu (300).Dziękuję za odpowiedzi.Kaśka i Łukaszek (13,5 m-ca)
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: wysoki poziom cholesterolu IP: *.* 14.11.02, 22:50
      Kasiu, nie spotkałam sie z tym wprawdzie u swojego dziecka, wiem jednak, że u podwyższony poziom cholesterolu (hipercholesterolemia) u małych dzieci jest w większości wypadków dziedziczna. Dziecko powinno być pod opieką lekarza. Specjalna poradnia dla maluchów znajduje się w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu. Przyjmują pacjentów z całej Polski, spoza Mazowieckiej Kasy chorych trzeba mieć promesę. Skąd jesteś? Czy mały miał jakieś objawy, że zrobiłaś mu badanie poziomu cholesterolu? Nie zaniedbuj tego. Pozdrawiam Majka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka