Dodaj do ulubionych

śluzowata kupka-pomocy

IP: *.* 05.12.02, 19:21
Czesc!!Mam problem z moja prawie 5-cio miesięczną córeczką, nie wiem czemu, ale ma bardzo brzydką, śluzowatą kupkę. Byłam u lekarza, ale właściwie nie dowiedziałam się co może być przyczyną. Mała dostaje zawiesinę o nazwie Smecta, ale jak na razie to nie pomaga, w dodatku raz miala krew w pruczku, ale już drugi raz się to nie powtórzyło. Przez ten śluz w kupce nie mogę iść na szczepienia, wiec martwię sie bardzo. Czy któraś z Was miala ten problem. Dodam że Weroniczka przybiera normalnie na wadze, jest wesola tylko w nocy nie śpi dobrze. Może to alergia? Jestem na diecie, nie jem nabialu,od dwóch dni wylączylam orzechy, czekoladę itp. Jak długo może trwać pozbycie się alergenu i poprawa zdrowia u Weroniczki? Karmię oczywiście piersią. Jeśli to alergia to czy z takim małym dziecikiem można iść do alergologa, bo jak sie dowiedzieć na co jest uczlona :(Czy ktoś mi pomoże?Zasmucona i zatroskana Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: kwam1 Re: śluzowata kupka-pomocy IP: *.* 05.12.02, 23:46
      Cześć!Moja córcia ma już roczek ale też miałam tą "przyjemność" przejść przez okres brzydkich kupek.czasem jest tak, że mogłaś zjeść coś co nie podeszło małej i reaguje śluzem w kale ( krew była prawdopodobnie z wysiłku - popękane delikatne ścianki odbytu)Jeżeli te kupki są bardzo częste to możesz podać jej małą dawkę Lakcidu u mojej córci zawsze skutkowało. A może mała jest lekko podziębiona? czasem tak objawia się stan kataralny u niemowląt.Życzę szybkiej poprawy u Twojej córeczki.Mama MadziCo do alergi to u tak małych dzieci jest to raczej mało prawdopodobne aby wykryć alergen.
      • Gość: Hanka Re: śluzowata kupka-pomocy IP: *.* 06.12.02, 13:58
        U mojej córeczki w 4 miesiącu też były brzydkie kupki z kłaczkami krwi. Lekarz kazał zrobić ogólne badanie moczu i badanie kupki na S.S. (czyli salmonellę). Po wynikach okazało się, że Zuzia ma bakterie w moczu, a te brzydkie kupki były jednym z objawów.Możesz bez żadnego skierowania zrobić takie badania w każdym laboratorium . Koszty niewielkie a bedziesz miała pewność że w środku dzidzi wszystko O.K. A przy alergii ponoć wysypka na buźce występuje pierwsza (piszę ponoć bo sama nie doświadczyłam ... i nie chcę).Pozdrawiam !!! :hello:Hanka
    • Gość: Bobinka Re: śluzowata kupka-pomocy IP: *.* 06.12.02, 13:56
      Cześć,Mam prawie 4 miesięczną córeczkę i przez 3 ostatnie miesiące walczyłam u niej z taką brzydką śluzowatą kupką z krwią. W najgorszym stanie do jakiego doszłyśmy to ten śluz był wielkości orzecha włoskiego w kupce i był jak galareta a kupa miała kolor zgniło zielony a czasami nawet pomarańczowy bo była w nim krew. Poza tym mała bardzo cierpiała z powodu wzdęcia brzuszka i mniej więcej 15-30 min po jedzeniu okropnie wiła się i krzyczała. Kupkę robiła raz na dwa dni i miała "wybuchowe" bączki.Podobnie jak ty podejrzewałam że to alergia, a alergolog przypisała Nutramigen i podawanie Lakcidu 2x1 fiolkę. Trochę pomogło ale nie bardzo. Byłam bardzo zdesperowana, odwiedziłam jeszcze dwóch innych lekarzy, którzy potwierdzili zalecenia pani alergolog i dodatkowo zalecili dietę bezmleczną. Nadal nie pomagało. Zaczęłam podejrzewać że to alergia na białko kurze a nawet gluten. Zaczęłam chodzić głodna bo nie wiedziałam co jeść aby małej nie szkodzić. A tak wogóle to na cerze Karolinki nie było żadnej wysypki.Pewnego razu rozmawiając z koleżanką ta powiedziała że dziecko jej koleżanki miało dokładnie takie same objawy i wyleczył je pewien pan profesor (dziadziuś na emeryturze) odpowiednią dietą dziecka i TRILACiem.Wyobraź sobie że zaryzykowałam (trilac jest na bazie mleka w proszku i nie wolno go dawać alergikom mlekowym) i sama zdecydowałam podawać mojej małej trilac 3x1 i lakcid 2x1. Już 3 dni po rozpoczęciu kuracji zauważyłam bardzo znaczącą poprawę. Dziś, po 3 tygodniach mojej kuracji mała jest w doskonałej kondycji. Ma jeszcze drobne niteczki śluzu w kupkach, ale kupki są już żółte i Karolinkę nie boli brzuszek, jest bardzo wesoła i uśmiecha się nadzwyczaj często. Bączki puszcza czasami.Taki stan określa się jako dysbakterioza jelitowa i tak jak w moim przypadku najczęściej wynika z podawania antybiotyków. Karolinka leżała po urodzeniu prawie 3 tygodnie w szpitalu i tam mi ją tak wyjałowili.Mam nadzieję że moje doświadczenia pomogą ci i nie będziesz musiała szukać pomocy u alergologa.PozdrawiamBobinka
      • Gość: Ziemska Re: śluzowata kupka-pomocy IP: *.* 08.12.02, 22:49
        W naszym przypadku było podobnie, śluzowata kupka, mały bardzo dobrze przybywał na wadze, żadnych wysypek tylko w nocy było bardzo źle a później to już nawet postękiwał i ciągle się prężył. Nikt nie chciał mi wierzyć że coś jest nie tak bo w gabinecie lekarskim mały prezentował się wspaniale. Ja karmiłam i nie jadłam już prawie nic. Niestety w naszym przypadku okazało się że to alergia na pszenicę. Mam nadzieję że nie będzie tak u Ciebie, ale jak nie masz nic do stracenia to warto spróbować. Pszenica to jeden z silniejszych, choć mało znanych alergenów. Teraz mogę chociaż jeść nabiał który uwielbiam itp. Po Zdrowionka Małgosia
        • Gość: Pyrtol Re: śluzowata kupka-pomocy-do Ziemskiej IP: *.* 09.12.02, 18:29
          Spróbuje weliminować pszenicę,ale mam pytanie jak długo będę czekać na efekty jeśli rzeczywiście moja Weroniczka jest na to ulczulona? Ile miało twoje dziecko kiedy wykryłaś alergię, czy to może sie ujawnić tak późno czli wieku 5 m-c? Kolki oczywiście miala wcześniej, ale wtedy weliminowałam mleko i teraz tez marzę, aby już zacząć jeść jogurty i sery tylko czy siętego doczekam...Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka