Dodaj do ulubionych

czytajcie ulotki

IP: *.* 07.01.03, 15:17
Jestem w pierwszym trymestrze i lekarz przepisał mi Clotrimazolum, czytając ulotkę wyczytałam, że leku tego nie można przyjmować w I trymestrze, gdy mu o tym wspomniałam powiedział, że wie, i że jednak można. Po 2 globulkach zaczęłam krwawić lekko i nie wiem dotąd czy to było przez ten lek czy też to tylko przypadkiem tak wyszło. Jeśłi ktoś coś wie, prosze niech napisze. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aronka Re: czytajcie ulotki IP: *.* 07.01.03, 15:49
      Nie jestem fachowcem, ale wydaje mi się, że jeśli jest napisane "wołami", że nie wolno stosować, to nie wolno. Kiedy byłam w ciąży i pani doktor musiała mi coś zapisać, to dla 100% pewności sama sprawdzała to w jakimś wykazie leków. I przepisywała mi tylko to, co na pewno można było stosować w danym momencie. Do tej pani doktor, jak do żadnego innego lekarza mam zaufanie. Nigdy nie dała mi zrobić krzywdy. ;) Zresztą ja sama też studiuję każdą ulotkę, dołączoną do leku. Na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z jakimś innym lekarzem. Ale powtarzam: w ulotce na pewno nie jest to napisane tylko "tak sobie"... :hello:
    • Gość: zgagusia Re: czytajcie ulotki IP: *.* 07.01.03, 17:09
      na pewno zagrozeniem dla ciazy jest nieleczona infekcja. wazny jest oczywiscie wlasciwy dobor leku. nie piszesz czy wczesniej stosowalas inne leki ktore nie pomogly czy lekarz od razu zapisal clotrimazol. np w przypadku grzybicy 100% bezpiecznym lekiem jest nystatyna ale nie wszystkie grzybice poddaja sie leczeniu nystatyna - klotrimazol jest silniejszym lekiem i ma szerszy zakres dzialania. ale jezeli byla to np drozdzyca i lekarz jako I lek zapisal Ci klotrimazol wiedzac ze jestes w ciazy - to ja bym chyba zmienila lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka