Dodaj do ulubionych

Klebsilla Pneumoni - szukam informacji

IP: *.* 14.01.03, 15:29
Mój synek Mateusz urodzil się 11 sierpnia 2001 roku. Zyje, ma się dobrze. Wtedy przetrzymali nas w szpitalu tydzień, on dostawał antybiotyk, bo miał jakąś infekcję. Dziś idę z nim do dermatologa, zajrzałam do książeczki, a tam wypis ze szpitala z adnotacją Klebsilla Pneumoniae (czy jakoś tak końcówka). Jestem przerażona!Do tej pory nie zwracałam uwagi, ale teraz po tej aferze w Łodzi włos mi się na głowie jeży. Czy może mi ktoś więcej napisać o tej bakterii? Może jest tu jakiś lekarz? studentka medycyny? Jutro od rana będę szukać w internecie. Będę wdzięczna na temat jakichkolwiek informacji.Pozdrawiam,Katasia
Obserwuj wątek
    • Gość: arad Re: Klebsilla Pneumoni - szukam informacji IP: *.* 14.01.03, 17:26
      Wiele na ten temat znajdziesz na stronie Poradnika Medycznegopod adresem: http://www.poradnikmedyczny.pl/archiwum_wyn/182Psotka :bic:
    • Gość: mychol Re: Klebsilla Pneumoni - szukam informacji IP: *.* 17.01.03, 20:17
      Cześć! Jestem studentką biologii. Klebsiella pneumoniae wyst. w układzie oddechowym i w kale u ok. 5% ludzi. Jest ona również przyczyną ok.2% przypadków zapalenia płuc. Czasami może wywoływać u dzieci zapalenie jelit lub zakażenia układu moczowego. Musisz być czujna, ale myślę, że skoro Twoje dziecko jest zdrowe to nie ma powodu do obaw. Jest to bakteria ze szczepu coli, a te bakterie żyją normalnie w organizmie człowieka i są grożne jedynie w momencie osłabienia ustroju, a jak wiadomo noworodki rodzą się z ,,niewinnością immunologiczną"" tak więc są szczególnie podatne na tego typu zakażenia. Pozdrawiam- Ola mama Karolinki. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka