Gość: mczepiel IP: *.* 27.01.03, 18:55 Witajcie!Ostatnio wykryto u mnie piasek w nerkach. Czy ktoras z Was miala taki problem i wie jaka nalezy stosowac diete. Wiem tylko o wodzie Jana. Prosze o informacje i z gory dziekuje.Zuza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaga Re: piasek w nerkach IP: *.* 27.01.03, 19:22 czescja takze mialam piasek w nerkach,a odmiedniczkowe zapalenie nerek przechodzilam juz kilka razy. ale odnosnie piasku: nie mialam zaleconej jakiejs specjalnej diety, bralam leki(robione w aptece), antybiotyki rowniez(to przy zapaleniu), ale glownym zaleceniem lekarza bylo wypijanie jak najwiekszej ilosci plynow glownie wody. nawet do 4 litrow dziennie! lekarz takze dal "przyzwolenie" na wypicie piwka . wszystko to po to, aby zmusic nerki do zwiekszonej pracy i filtracji krwi, aby wyplukac piasek. nie wiem jak zaawansowana jest twoja dolegliwosc, mnie pomoglo. pozdrawiam cie serdecznie i zycze zdrowia!aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwen Re: piasek w nerkach IP: *.* 27.01.03, 20:06 HejJa choruję od 10 roku życia.Z tym, że teraz to już na kamicę nerkową.Trzeba pić dużo wody, przynajmniej dwa litry na dzień (najmniej) lepiej pic więcej, zeby piasek nie zalegał w nerkach i drogach moczowych. Zalegający piasek z czasem przekształca się w kamień, a to dopiero jest ból.No i jescze piję ziółka moczopędne,od czasu do czasu urosept.No i dieta "małosolna", unikam potraw ostrych i mocno przyprawionych. I marynowanych.arwenA robili ci urografię??? Odpowiedz Link Zgłoś