Dodaj do ulubionych

Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.* 31.01.03, 15:29
Wyczułam wczoraj u siebie pod pachami guzki :( Pod obydwoma , w tych samych miejscach, tylko jeden trochę większy .Jestem załamana i przerażona. Lekarke od USG ubłagałam o termin na jutro, ale do jutra chyba oszaleje ze strachu :cry: Czy któraś z Was miała może cos podobnego i okazało się że to nie to najgorsze i moze mnie troche podnieść na duchu? Aha , ja karmie piersia, czy USG wogóle wyjdzie?Ola :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 31.01.03, 17:26
      może to tylko powiększone węzły chłonne??? Jeśli są pod dwiema pachami to może nic złego .A nie byłaś ostatnio przeziębiona???
      • Gość: ola..k Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 31.01.03, 17:41
        Kurcze, nie , bardzo dawno nie chorowałam , węzły chłonne powiększają sie od różnych swinstw, ale w piersiach żadnych guzków nie znalazłam...
    • Gość: agnieszkad Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 31.01.03, 19:54
      Olu,a jakiego dezodorantu używasz? Czy może antiperspirantu?Może zmieniałaś coś ostatnio w tej dziedzinie.Czasami powiekszone węzły i bolesność pod pachami to zapalenie gruczołów potowych.PozdrawiamAgnieszka
    • Gość: jaha Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 01.02.03, 15:14
      tez mam powiekszony wezel pod pacha, tez karmie. W panice polecialam na USG. Niestety lekarz stwierdzil, ze przy karmieniu to bardzo mozliwe ze bedzie powiekszony, a w piersiach karmiacej to niestety nic nie zobaczy. Dopiero po odstawieniu i odczekaniu 3 miesiecy mozna sprobowac. Nie martw sie, na pewno to nic groznego, chociaz rozumiem twoj strach.Aga
      • Gość: Yoanka Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 01:45
        mama Magdy napisała/ł:> tez mam powiekszony wezel pod pacha, tez karmie. W panice polecialam na USG. Niestety lekarz stwierdzil, ze przy karmieniu to bardzo mozliwe ze bedzie powiekszony, a w piersiach karmiacej to niestety nic nie zobaczy. Dopiero po odstawieniu i odczekaniu 3 miesiecy mozna sprobowac. Ja też miałam robione USG w trakcie karmienia i nie mogę zgodzić się z tym, że fakt karmienia w czymkolwiek miałby przeszkadzać. Rzeczywiście gruczoły piersiowe są w tym okresie powiększone, ale jednoczęsnie USG jest w stanie wykazać, jaka jest treść powiększonego gruczołu. Czy zawiera np. ropę, zwłóknienie czy coś innego. Ja na takiego całkiem sporego guza, (3x2 cm) natknęłam się po 16 miesiącach karmienia. Jeden z lekarzy do którego się zgłosiłam nie wyczuł kompletnie nic. Natomiast położna i drugi lekarz stwierdzili, że to ropień. Dla świętego spokoju wybrałam się na USG... i okazało się , że to jednak tylko zastój pokarmu. Dostałam antybiotyk (przy którym można nadal karmić)i po sprawie. Po guzku nie ma już śladu.Olu, ponieważ karmisz, to w Twoim przypadku również może chodzić o zwykły zastój pokarmu lub zablokowany kanalik mleczny. Nie będziesz tego wiedziała dopóki nie zrobisz USG. Żaden lekarz nie jest w stanie stwierdzić samym badaniem palpitacyjnym, czy guz w piersi to tylko zastój pokarmu, ropień czy też coś poważniejszego. To badanie rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości. A lekarz wykonujący to badanie powinien być również zorientowany jak Ci pomóc w razie konieczności.Powodzenia i mam nadzieję, że to nie jest nic poważnegoJOanka :hello:
        • Gość: ola..k Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 02:11
          Dzięki wszystkim za wsparcie :)Juz wszystko jasne :)To przerośniete wężły chłonne po jakiejś starej infekcji . Wyczułam je teraz, bo gwałtownie dużo schudłam i stały sie wyczuwalne pod skórą , ale prawdopodobnie to juz stara sprawa. Takie juz zostana , ale nie sa oznaką choroby ani nic sie z nii nie robi. A więc znów moge spac spokojnie. Kurcze, życie wydaje sie nagle piękniejsze :) Kamlot spał mi z serca.Jeśli chodzi o to, że USG nie wychodzi przy karmieniu , to lekarka powiedziała że to absolutnie nie prawda. Widać po prostu rozszerzone kanaliki mleczne, ale nie ma to wpływu na badnie piersi. A zmainy hormonalne zachodzące w ciązy i przy karmieniu powinny raczej skłaniać do częstszych badań niz do odkładania tego. Jeszcze raz dzieki :)Ola
          • Gość: Yoanka Re: Guzki pod pachami RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 02:23
            Olu, cieszę się, że tak to się skończyło.POzdrawiam serdecznie,Joanka :hap:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka