Dodaj do ulubionych

Gorączka!!!!!!

IP: *.* 02.02.03, 11:49
Cześćmój synek Kubus ma 2 latka i 3 miesiące, wczoraj cały dzień i dziś w nocy miał gorączkę od 37,5 do 38,9 i nie wiem czego to mógł być powód ponieważ nie ma kataru, kaszlu, gardło czystke, brzuszek miękki i jedno co mi przychodzi do głowy to ząbki które jeszcze mu wychodzą a czekamy na 5 poradżcie może miałyście podobne przypadki, teraz dobrze się czuje ale czekam do wieczora z objawamitosia
Obserwuj wątek
    • Gość: maria_rosa Re: Gorączka!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 12:30
      Witaj, moim zdaniem nie powinnaś się martwić. Mój synek ma 21 miesięcy i w ubiegłym tygodniu przechodził to samo. Gorączka .....utrata apetytu, i po dwóch dniach dwie piąteczki( dodatkowo bolało ucho, ale byłam przygotowana ponieważ podiatra mówiła, iż może boleć przy wychodzeniu tych głębszych ząbków )i jedna dwójeczka wyszła z piąteczkami. :)pozdrawiam serdecznie,:hello:maria rosa
    • Gość: guest Re: Gorączka!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 12:30
      Witam Tosiu!Moze to jest tak zwana goraczka trzydniowa.Jest temperaturaa nie ma innych objawow chorobowych.Natomiast po trzechdniach wystapi na ciele wysypka.Moze to rzeczywiscie zabki,ale w dalszym ciagu dziecko obserwuj.Podawaj Kubusiowiduzo picia. Pozdrawiam Mariola i 3letnia Madzia
    • Gość: AnetaLelonek Re: Gorączka!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 19:13
      Skoro nie ma katarku , nie kaszle itp być moze to zęby ale moze to być też "trzydniówka" która objawia sie wysoka gorączką a po 3 dniach pojawia się wysypka. Obserwuj dziecko i jakby cię cos niepokoiło to udaj się do lekarza :)papa :hello:
    • Gość: magamaga0 Re: Gorączka!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 23:03
      Miliśmy bardzo podobną sytuację... gorączka doszła do 40 st., bez innych objawów. Trwało to wzystko bardzo długo - 5 czy 6 dni, nie pomagały Paracetamole itp, skończyło sie na Pyralginie i antybiotyku (osłonowo). Badania krwi nic nie wykazały.. zatem najprawdopodobniej był to jakiś paskudny wirus, na ktory Gaba właśnie tak zareagowała. Zdarza sie, zatem nie martw sie.. i skonsultuj sie z lekarzem.PozdrawiamMarghe
    • Gość: guest Re: Gorączka!!!!!! IP: *.* 03.02.03, 14:54
      Tosia,ja bym skonsultowała to z lekarzem - choćby telefonicznie. Pewnie to drobnostka, ale nie lekceważ - chyba, że dzidzia ma bardzo dobry humor. Wówczas kontaktuj sę z lekarzem w 3 dniu gorączki.ZdrówkaLipa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka