Dodaj do ulubionych

żylaki sromu

IP: *.* 10.02.03, 23:40
Czy któraś z Was miała może taki problem jak w temacie, albo wie coś na ten temat? Ja jestem dopiero w piątym miesiącu ciąży i właśnie pojawiły się u mnie żylaki sromu. powiększają się dość szybko jestem przerażona co będzie dalej. Póki co wygląda to paskudnie.Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Anias Re: żylaki sromu IP: *.* 11.02.03, 22:40
      Nie wiem czy myślimy o tym samym, ale jeśli tak to ja to miałam w drugiej ciąży. Wyglądało dość paskudnie - fakt, ale na moim lekarzu i położnej nie zrobiło to większego wrażenia. Dno miednicy jest w ciąży mocno ukrwione i taka dolegliwość jest podobno bardzo częsta. Mnie dodatkowo pobolewało, ale to mogło wynikać z faktu, że przy pierwszym porodzie byłam nacinana i wtedy położna nadcięła mi tego żylaka, który był wówczas niewidoczny na zewnątrz. Przy drugim porodzie było zalecenie by nie nacinać krocza ze względu na żylaki i udało się to a po porodzie żylak zniknął/schował się wcześniej niż miałam się okazję nad tym zastanowić.
    • Gość: DorotaO. Re: żylaki sromu IP: *.* 12.02.03, 22:37
      Wiem o czym mówisz. Lekarze jak to widzą, to wybałuszają oczy. I boli jak ... Na szczęście w krótkim czasie po porodzie znikają! W tej chwili też to przeżywam, lekarz zapisał mi Venescin, trochę pomaga. Ból się zmniejszył. Najważniejsze, że to wkrótce minie.
    • Gość: libra99 Re: żylaki sromu IP: *.* 13.02.03, 20:45
      Trochę mi lepiej (oczywiście psychicznie) po przeczytaniu waszych postów.Okropnie się bałam, że tak mi już zostanie :( .Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka