Dodaj do ulubionych

Cerazzette !!!!!!!!!!!!1

IP: *.* 14.02.03, 19:22
Błagam poradźcie, to te tabletki cerazzette, podobno bezpieczne dla zdrowia bobaska karmiącej mamy.. Ale mój lekarz, gdzie byłam prywatnie na kontroli po porodzie odradził mi je, czy słusznie???? Nie wierzę w inne cuda typu globulki..Piszcie mamy, wielkie dzięki!!młoda mama23
Obserwuj wątek
    • Gość: Joleczka Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 - dłuuugie IP: *.* 14.02.03, 21:38
      Brałam je przez 2 tyg.i odstawiłam. Oprócz wątpliwości typu : czy aby napewno bezpieczne, doszły bardzo silne bóle brzucha i krwawienie, które nie miało wiele wspólnego z plamieniem międzymiesiączkowym...prędzej z krwotokiem, prowadzącym do anemii. Każdy jednak reaguje inaczej, może Ty będziesz je lepiej tolerowała :)A może jednak lepsza spiralka, albo prezerwatywy ? Ja też wolę pigułki, ale gdyby za jakiś czas miało się okazać, że cerazette nie jest tak całkiem bezpieczne dla karmionego maleństwa, to wolę się pomęczyć... :(
    • Gość: nora Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 IP: *.* 15.02.03, 00:42
      Ja jeszcze mam dwa m-ce karmienia ?i nie wiem jak to bedzie??Mój lekarz rzepisał mi DEPO PROWERA ale mój mąż mówi że mie moge tego wziąść bo będę jeszcze gorsza jak w ciąży.A wy co robićie????????:hello:
    • Gość: nora Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 IP: *.* 15.02.03, 00:53
      Jeszcze ja, to tez mi pilecił.Aleeeee co ja mam robić, drugiegio dziecka nie chcę (jeszcze nie teraz za 3 latka)i nie chcemy prezerwtywy .Jesteśmy ze sobą 12 lat .Zawsze wierzyłam temu co robiliśmy.............ale teraz NIE WIERZĘ.Chcę mieć jeszce jedno ale nie teraz.Ale się rozpiałam:ups:Co wy radzicie?????jest coś innego????
    • Gość: thessi Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 IP: *.* 15.02.03, 13:16
      WitamsmileTen wątek był już kilkakrotnie poruszany na forum. Radze poczytać. Ja osobiście brałam cerazettke po Depo proverze (Depo wzielam po 6 tygodniach po porodzie, trzy miechy i Cerazettka) choć miałam dość często nieregularne krwawienia- ale to stwierdzilam lepsze niż niechciana ciąża. :) JA karmilam do 14 miesiaca i do tego czasu zarzywalam Cerazette. MAły się odstawił z dnia na dzień, odczekałam cykl i teraz lece na MArvelonie- dl amnie najlepsza pigólka na świecie :)A może spiralka??? Thessi
    • Gość: aneta_milosz23 Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 IP: *.* 15.02.03, 14:29
      Boże ja nawet nie wiem co to jest Depo Prover??? Kto mi wyjaśni???
      • Gość: ilka Re: Cerazzette !!!!!!!!!!!!1 IP: *.* 15.02.03, 22:04
        Depo Provera to antykoncepcja w formie zastrzyku, który powtarza się co 3 m-ce. Jest stosowany u kobiet, któte karmią swoje dzieciątko naturalnie, ale z powodzeniem może być również przeznaczony dla niekarmiących. Można wziąć kolejno 3 zastrzyki - czyli jest to forma anty... na 9 m-cy, a potem przerwa. Ma trochę wad np. krwawienia, mdłości, przyrost wagi, spadek libido - to oczywiście w wersji pesymistycznej ;) Wiele mam jednak go sobie bardzo chwali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka