Dodaj do ulubionych

Pobieranie moczu do badania

IP: *.* 18.02.03, 16:32
WitamMam problem z pobieraniem moczu mojego Radka do badania. Muszę systematycznie wykonywać badania kontrolne, gdyż wykryto refluks i synek mój jest po zabiegu cięcia zastawek. Gdy był malutki, nie było problemu - folia i sprawa załatwiona. A teraz gdy skończył dwa lata, nie jest to już takie proste. Przy każej próbie "chwycenia" moczu do pojemniczka, kończy się zatrzymanie siusiu przez Radka, a folia już nie zdaje rezultatu. Proszę o pomoc, czy ktoś poradził sobie z tym. Nadmieniam, że nie ma mowy o nocniczku, gdyż Radek nie sygnalizuje potrzeby siusiania.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mariajolanta Re: Pobieranie moczu do badania IP: *.* 18.02.03, 17:03
      :hello: Witaj! Moja koleżanka miała taki sam problem jak Ty - nie mogła pobrać moczu do badania. :) Noi wymyśliłyśmy: słoiczek obkleiłyśmy nalepkami z bajek jakie on lubi - był kolorowy noi udało się. :hap: Spróbuj może i Tobie się uda :lol: Pozdrawiam Mariola
    • Gość: ilka Re: Pobieranie moczu do badania IP: *.* 19.02.03, 11:21
      hej :hello:my mamy taki sposób - siuśki łapiemy zawsze zaraz po przebudzeniu. Wsadzam synka do do umywalki albo brodzika i odkręcałam kran z ciepłą wodą, polewając go troszkę. Siusia od razu :wahoo:
    • Gość: Weronisia Re: Pobieranie moczu do badania IP: *.* 19.02.03, 13:28
      Dziewczyny mają dobre pomysły. Spróbuj.Wiem, że kiedy juz naprawdę jest problem, to można iść do lekarza i on pomaga pobrać siusiu.Jednak większość osób robi tak, że zaraz po przebudzeniu lub tuz przed (kiedy wiemy ile dziecko zawsze śpi) odpina pieluszkę, podkłada sterylny pojemniczek i dziecko nawet nie wie, ze siusia do kubeczka :)
      • Gość: Weronisia Re: Pobieranie moczu do badania IP: *.* 19.02.03, 13:29
        Chcę jeszcze dodać, że moja córeczka miała reflux IV stopnia i pobierałam jej mocz do przyklejanych woreczków do dwóch latek - niestety nie dało się inaczej. Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka