aniutka4 18.12.06, 22:03 Mój 3-latek dostał sumamed. Lekarz kazał podawać go przez 3 dni. Dzisiaj syn wziął ostatnią dawkę, nie widzę jednak żadnej poprawy. Czy mam czekać, czy ponownie iść do lekarza po nowy lek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.mikolaja Re: ile dni sumamad 18.12.06, 22:24 My mieliśmy ten antyb. rok temu jako kontynuacje leczenia zap.ucha, było zakonczone porazką, po tyg. nawrót choroby z ropnym wyciekiem. Nasza p. laryngolog niedawno wyarziła raqczej złą opinię o tych antyb. bo sa na 3 dni i to jest zbyt krótko,mimo iż działają jeszcze po odstawieniu. Może w Waszym przypadku będzie ok, ale ja bym koniecznie poszłą jutro na kontrole. Pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
bmoty Re: ile dni sumamad 18.12.06, 22:48 Mój synek brał 4 dni ale podobnierz działa przz 7 dni. Tez nie widziałam poprawy a po tygodniu bierzemy augumentin. Odpowiedz Link Zgłoś
agawamala Re: ile dni sumamad 19.12.06, 18:44 Co oznacza słowo "podobnierz"? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaaa1 Re: ile dni sumamad 19.12.06, 10:16 moze poprostu został źle dobrany moj syn mial dwa razy sumamed i tez dostawał go krotko 3-5 dni i ja po pierwszej dawce właściwie widzialam juz poprawe( kaszel zmniejszył sie o 50%) moja pediatra powiedziala ze to jest raczej kaszlowy antybiotyk augmentin ma szersze spectrum dzialania idz do lekarza - chcociaz pewnie ci powie ze cudów niema co oczekiwac po dwoch dniach ale co ci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: ile dni sumamad 19.12.06, 10:29 Jeśli po 3 pełnych dobach nie ma poprawy - idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: ile dni sumamad 19.12.06, 10:39 witam moja corka do niedzieli brala (po raz pierwszy akurat ten antybiotyk) przez 5 dni co 24 godziny, po drugiej dawce bylam juz poprawa i teraz jest ok. Moze rzeczywiscie zle zostal Wam dobrany-idz do lekarza pozdrawiam k. ps. a nie mialas go brac przez 5 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: ile dni sumamad 19.12.06, 11:55 Jest to lek, który bierze się przez 3-4 dni i działa w sumie dziesięć dni od pierwszej dawki. Mój synek brał go tydzień temu - miał potworny kaszel i zmiany w oskrzelach. Po pierwszej dawce zmiana diametralna!!! Myślę, że problem nie lerży w samym konkretnym leku ale w dobraniu odpowiednim! Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: ile dni sumamad 20.12.06, 09:59 Mama powyżej słusznie napisała, ja poczekałabym do 6-7 dni, antybiotyki to nie czarodziejska różdżka. Odpowiedz Link Zgłoś