Dodaj do ulubionych

Do mam dzieci z dużym apetytem

IP: *.* 24.02.03, 15:12
Asia ma 17 miesięcy 90 cm wzrostu i 13 kg wagi (małe wyjaśnienie jest wcześniakiem waga urodzeniowa 2200 wzrost 47). Ostatnio juz zostaliśmy zrugani przez lekarkę za szybki przyrost na wadze. Asia jednak apetyt ma nieziemski zjada więcej niż ja. Nie dajemy słodyczy, soki bez cukru. Ale ona zjada wszystko nawet brokuły. Juz nie wiem diety podobno w tym wieku się nie stosuje. Czy ktoś miał taki problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaba Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 24.02.03, 15:46
      hej....i ty mowisz o problemie.....ciesz sie i tyle....ja mam niejadaka...24 miesiace i 10 kg......wierz mi ...to dopiero spedza sen z powiek ....Pozdrawiamy z Krakowa!!!!Anita i Mateusz (2 latak i 20 dni )...tez wczesniak.....!!!!!!!!!!!
      • Gość: Doon Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 24.02.03, 16:01
        a może masz po prostu duże dziecko. Mój maluch jest pół roku starszy ale też należy do nieprzeciętnych "pochłaniaczy" :). Jego wymiary to 94 i 16 kg. Uwielbia jeść może nie wszystko ale ma swoje ulubione potrawy. Staram mu sie dawac jak najmniej słodyczy potraw mącznych a dużo owocków i warzyw. Pozdrowienia dla ciebie i córciDana i Maciuś - pochłaniacz
        • Gość: kocurek Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 24.02.03, 21:23
          Witaj,ja mam podobny problem z moim synem, który jest zjadaczem wszystkiego, brokułów także :lol:No i waży 19 kg przy 91 cm, zaczynam się serio martwić :(Nie wygląda na grubego, jest "nabity", ale dźwignąć go np. przy wsadzaniu do fotelika samochodowego już nie dam rady.Odchudzać go?Jak mu ograniczę jedzenie, szpera w lodówce (zastaję go przy otwartych drzwiach lodówki) zapytany co robi mówi: "coś szukam" i bywa że wyciąga np. ser żółty lub topiony w kiszce (ten to zjada cały) czy co innego i się częstuje.jak widzi kogoś z jedzeniem woła: daj spróbować, a w sklepie na widok/zapach świeżych bułek drze się: chcę bułeckę!!! Maniakiem spożywania owoców niestety nie jest, więc go nie bardzo mam czym "zapchać". Paluszków czy innych "zapychaczy" staram się unikać, bo kaloryczne. No i się martwię :(Oby do lata, wtedy gania po parku i jest o.k., ale zimowe przestoje mu nie służą. Byle do lata.............
          • Gość: ez Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 25.02.03, 10:14
            U nas to samo. Jak jej zaczęłam chleb ograniczać to wrzucała część do pudła z zabawkami i potem jak poczuła głód z wyrazem radości wyciągała i zajadała.Też tęsknię za wiosną aby to wybiegać, a dzieci w tym wieku nie można odchudzać, ani stosować diety. Wczoraj jednak rozmawiałam z moja mamą i ona twierdzi że ja też byłam nabita i wyrosłam około 3 lat. Oby
            • Gość: olka4321 Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 25.02.03, 19:59
              nasz filip nie pozwoli nam spokojnie zjeśc nawet jak chwilke wczesniej pochłonie sow obiadek lub socek rzuca sie nam na talerz i mówi"da da"dzis na obiad zjadł plaster schabu duszonego......13 mies 13 kilo i je wszystko
              • Gość: JoasiaP Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 26.02.03, 09:07
                Nasz Kuba ma 12 miesięcy i waży 13 kg. Ubranka kupuję mu na 86. Nie jest gruby, tylko duży. Ma po kim: mąż 194cm, ja 178cm. Kubuś po urodzeniu miał standardowe wymiary 3500/58. Przez pierwsze 5 miesięcy pił tylko moje mleko i wtedy tak zaczął nabierać ciała. Lekarz mówi, że synek jest jak najbardzej proporcjonalny a rozmary ma po rodzicach-nie ułomkach.
    • Gość: oSka Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 26.02.03, 10:05
      Ależ Wam zazdroszczę ! Na serio....Zuzka ma 2 latka i 4 mieś , wazy 13 kilo - ostatnio nawet w miarę je, ale ile ja sie musze natrudzić! Pilnować! Horror...jej jedzenie, a właściwie nie - jedzenie spedza mi sen z powiek. Wieczorem zawsze zyje w stresie, co ona zje na kolację> Najczęściej nie zjada nic...cięzko tez jest ze śniadaniem - a to musi zjęść, bo bierze leki, ech...latem bywało tak, że z zupa w słoiku wychodziłam z nia do piaskownicy i tam w czasie zabawy jakos zjadała :)KIKA
      • Gość: Cathy25 Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 26.02.03, 15:31
        Czesc Ezja tez o tym pisalam na edziecko,widzialam Twoj post ,dzieki.Piszesz ,ze Asia mierzy 90 cm ,wydaje mi sie ze jest wysoka jak na swoj wiek.Moze to ,ze tyle je ,spowodowane jest tym ze szybko rosnie i dlatego potrzebuje wiecej jedzenia?A Wy rodzice czy jestescie wysocy? Moja Milka nalezy do " przecietniakow" jesli chodzi o wage i wzrost.Dlatego tym bardziej dziwi mnie, ze Milka potrzebuje az takiej ilosci jedzenia.A apetyt ma nieziemski-je jak chlop od kanalizacji (tak mowila moja babcia) a nie jak mala 17-to miesieczna dziewczynka!Dziekawa jestem ,czy kiedys jej ta "zarlocznosc" przejdzie...pozdrawiam :hello:Cathy
      • Gość: wilgaa Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 27.02.03, 17:36
        Hej Kika, moja Jagódka też ma 2 lata i 4 m-ce i waży 13 kg - to chyba jak najbardziej w porządku? Czy to Ciebie martwi? U nas też czasem mała nie je, bywa, że śniadanie to plasterek sera żółtego, na szczęście dużo pije mleka i nie jest wybredna i je np. szpinak, brokuły, a od oliwek muszę ją odganiać :)
    • Gość: azja74 Re: Do mam dzieci z dużym apetytem IP: *.* 27.02.03, 08:20
      Masz szczęście tak jak ja!!! :) Mam niespełna 17 miesięcznego synka, który też waży sporo tj.ok.13 kg. Radosć patrzeć jak pałaszuje obiadek bez grymasów! Był Tadkiem-Jadkiem od początku! Ciesz się! Wedle mnie taka waga i wzrost twojej córci jest jak najbardziej ok.Pozdrawiamasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka