merlana 23.12.06, 09:25 niemowle 11 mies-biegunka...dawałam smecte ale srednio działa,poradzcie inny lek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeczka79 Re: biegunka-pilne!!!!!!!!!!!!! 23.12.06, 10:04 Super działa ENTEROL, jest w proszku i w kapsułkach - proszek z kapsułek można dodać do jedzenia. Myslę , ze taki maluch tez może to przyjąć nie ma przeciwwskazań na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: biegunka-pilne!!!!!!!!!!!!! 23.12.06, 10:13 marchwianka Hipp Ors200, jakiś preparat z bakteriami (lacidofil itp) - to mozesz dac sama; ja podawalam jeszcze nifuroksazyd i gastrolit - ale to po konsultacji z pediatrą; Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola2 Re: biegunka-pilne!!!!!!!!!!!!! 23.12.06, 12:53 popieram moje przedmówczynie, odstawić owoce, soki, można podawać chrupki kukurydziane, samodzielnie ugotować marchwiankę albo podać gotowany ryż, mój mały miał już parę razy biegunkę i wtedy lekarz zalecał pauzę wodną tzn. 4 godziny bez jedzenia tylko picie, podawaj schłodzone płyny po kilka łyczków żeby dodatkowo nie sprowokować wymiotów, pilnuj aby dziecko się nie odwodniło, można podać do picia herbatkę ale bardzo słabą (w kolorze słomkowym), najlepiej bez cukru a jak nie chce dziecko bez cukru do dosłodź ew. glukozą. I do czasu ustania biegunki jak najmniej produktów mlecznych, potem zalecane jest podawanie jogurtów i kefirów ze względu na obecność "dobrych bakterii" w tych przetworach. Życzę zdrówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anecia-26 Re: biegunka-pilne!!!!!!!!!!!!! 23.12.06, 15:21 ja bym poszla do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś