Dodaj do ulubionych

Zółta skóra

IP: *.* 26.03.03, 16:49
Moja 8 mies. córka zaczyna mieć żółtą skórę. Podejrzewam, że przyczyną jest marchewka zawarta w obiadkach ze słoiczka. Zadzwoniłam do serwisu kosumenckiego z etykietki słoiczka, lecz tam uzyskałam odpowiedź, że to niemożliwe, aby ta właśnie marchewka była tego przyczyną (pani sugerowała, że tam jest za mała jej ilość). Ale ja nic innego jej nie daję zawierającego marchew. Zaczynam się trochę denerwować, postanowiłam sama gotować zupki bez marchwi, nie wiem czy to da jakiś skutek. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak długo będę czekać na jakikolwiek efekt? Pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marina Re: Zółta skóra IP: *.* 26.03.03, 20:23
      Tlko skore czy oczki tez?M
      • Gość: AgaKłopocka Re: Zółta skóra IP: *.* 28.03.03, 10:33
        Na szczęście oczka ma białe, a nie żółte. Aktualnie jestem na etapie poszukiwań produktów bez marchwi (znalazłam na razie dwa). Jak tak dalej pójdzie, to zacznę gotować sama, niestety...
    • Gość: MU Re: Zółta skóra IP: *.* 27.03.03, 00:03
      Moja córeczka ma teraz 9 miesięcy i też ma pomarańczowy nosek i policzki. Całe ciałko jest lekko opalone, a przecież jeszcze nie miało kontaktu ze słońcem. Ja jednak stawiam na tę marchewkę z zupek i nie tylko zupek bo czasem jako deser daję małej marchewkę z jabłkiem a i czasem sok marchwiowo-owocowy się trafi. Niestety boję się nawozów i metali ciężkich w warzywach dostępnych w sklepach, nie mówiąc już o hormonach w mięsie dlatego daję małej tylko gotowe jedzonka. Przedawkowanie beta-karotenu też nie jest zdrowe, ale chyba lepsze niż zatrucie metalami ciężkimi czy nawozami, prawda?
    • Gość: ez Re: Zółta skóra IP: *.* 28.03.03, 11:07
      Moja Asia generalnie ma ciemna karnację po tacie. Pani doktor jednak zapobiegawczo kazała wyłączyć:marchewkemorelebrzoskwinieone również powodują zażółcenie. Głównie kazała wyłączyć soczki i surówki. Mozna pić sok jabłkowy, winogronowy, malinowy
    • Gość: MonikaS. Re: Zółta skóra IP: *.* 28.03.03, 11:53
      Moja Majka (9 mies.) tak samo!Pomarańczowe policzki, czoło, nos. Wygląda jak opalona. A marchewki nie lubi - żadnych soków czy deserów z marchwią. Tylko tyle co w zupce. Na pewno zupka raz dziennie nie może spowodować przedawkowania betakarotenu!Ja się nie martwię - moi lekarze (dwójka) też nie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka