basiek-79 28.12.06, 12:43 DZiwczyny, czy któryś z maluchów miał zapalenie oskrzeli po zakazeniu rotawirusem? Jak długo trwało leczenie i dojście do zdrowia? Jakie dostawały leki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwius74 Re: Rotawirus i zap. oskrzeli 04.01.07, 22:19 rotawirusa przechodziłyśmy raz latem corka dostawała enterol, nifuroksazyd i kazal nam lekarz dawac do picia ciepla odgazowana cole-przeszlo w ciagu 4 dni, po rotawirusie nic nas wiecej nie spotkało, od listopada 2006 jest nan tego wirusa szczepionka nazywa sie ROTAVIX albo ROTARIX pediatra na pewno bedzie wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
bara4122 Re: Rotawirus i zap. oskrzeli 04.01.07, 22:41 Moje bliźniaczki w listopadzie miały rota, były w szpitalu i w ostatnim dniu pobytu zaczęły kaszleć. Nie dostały antybiotyku, wyszliśmy, ale kaszel sie nasilał i były już jakieś szumy w oskrzelach, ale jeszcze nie stan zapalny.Myślę, że to organizm osłabiony wirusem łapie wszystko wokół, bo moje dwulatki kaszlały pierwszy raz w zyciu. Jedna dostała klacid, druga za dwa dni zinnat. Przeszło po kilku dniach i na razie odpukać.I lekarka zalecała nam unikanie osób przeziębionych, duzych skupisk ludzi bo po takim wirusie i antyb. układ immunologiczny wymaga regeneracji. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonna Re: Rotawirus i zap. oskrzeli 05.01.07, 17:19 A może to nie był rotawitus. Moje dziecko pół dnia wymiotowało (strasznie), a w drugiej połowie zaczęło kaszleć i wyszło z tego zapalenie oskrzeli. Lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie to chlamydia, gdyż ostatnio panuje epidemia tej bakterii. Leczyliśmy się długo homeopatią, ale na szczęście przeszło i w dodatku bez antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś