Dodaj do ulubionych

Zespół Fallota / DORV

IP: *.* 01.04.03, 22:41
Przeczytałam wszystkie wiadomości dotyczące wady serca zwanej Tetralogią Fallota. Mój syneczek ma Fallota, tzw. DORV ze zwężeniem tętnicy płucnej i choć na razie rozwija się rewelacyjnie to czeka go operacja. Chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które są rodzicami bądź znają dzieci po korekcji chirurgicznej tej wady.My jesteśmy z Wrocławia i albo tu albo w Łodzi będzie operacja, kardiolodzy jeszcze nie podjęli decyzji, zależy od metody operacji. Proszę, powiedzcie, że to nie takie straszne...
Obserwuj wątek
    • Gość: Aszka Re: Zespół Fallota / DORV IP: *.* 02.04.03, 09:03
      Witaj,Mój synek co prawda miał inną wadę [COA + VSD + PDA], ale operację mamy już za sobą [w 8-ej dobie życia]. Był operowany w Łodzi. Jego wadę wykryli lekarze 0,5 gdz. po porodzie i od razu powiedzieli, że bez natychmiastowej operacji nie bedzie żył. Dali nam do wyboru dwa ośrodki : Wrocław i Łódź. My jesteśmy z Legnicy, więc wolelibyśmy Wrocław, ale namówili nas na Łódź. Lekarze powiedzieli, że jest to najlepszy ośrodek w kraju. Zresztą jak byłam z Maciusiem w Łodzi [5 tyg.], to byłam świadkiem wielu zdarzeń o tym świadczącym. Dzwonili np. rodzice z Wrocławia, że tam im kazali zabrać dziecko do domu i czekać na jego śmierć, a w Łodzi tę wadę operują i kazali im natychmiast przyjeżdżać.W Łodzi operuje dr Jacek Moll - nie tylko super fachowiec, ale lekarz z pradziwym powołaniem i wspaniałym sercem do pacjentów. Naprawdę polecam, ale decyzja należy już do Was.Jeżeli chcesz więcej szczegółów pisz na priv.Życzę dużo zdrowia dla synka, a dla Ciebie dużo sił.Agnieszka
    • ganga Re: Zespół Fallota / DORV 03.04.03, 10:00
      Sluchaj rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktorej synek ma taka sama wade serca i
      gdy byl niemowlakiem przeszedl operacje. Teraz ma bodajze 12 lat. Ona chciala
      Ci odpowiedziec na tu na forum, ale ma klopoty z zalogowaniem sie. Mam
      nadzieje, ze wkrotce jej sie to uda.

----
      ganga, mama Misi i Adusi
    • amkotwica Re: Zespół Fallota / DORV 03.04.03, 11:31
      dziękuję za wszystkie wiadomości, ja też miałam wczoraj kłopoty z logowaniem i
      odpisywałam na priv, a dziś założyłam nowe konto.
      Cieszę się, że mogę mieć kontakt z osobami, które już przeszły to co ja teraz
      przechodzę. Mam mnóstwo obaw i wątpliwości i mam nadzieję, że pomożecie mi je
      rozwiać.
      • buleczka3 Re: Zespół Fallota / DORV 07.04.03, 21:40
        Pisalam na priva, mam nadzieje ze pomoglam.
        Pozdrawiam cieplutko, polecam Lodz i doc Molla
        • pepepina Re: Zespół Fallota / DORV 08.07.15, 12:13
          Jestem w ciazy w20 tyg. Wlasnie zdiagnozowano u mojego dzidzusia DORV typu ToF. Bardzo prosze o informacje od kogos kto ma taka wade juz jego dziecko i jak wyglada wasze doświadczenie w tym kierunku chodzi mi operacje w jakim wieku i ile ich bylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka