basia553 20.01.05, 19:32 kto mi powie, gdzie w katowicach jest osiedle paderewskiego? znam tylko katowice sprzed 30 lat:(((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qchara Re: katowice 20.01.05, 20:27 osiedle paderewskiego jest na przeciwko Geanta, zaraz za zjazdemz autostrady A4 od strony Krakowa. Mozna do niego tez prosto dojechac od Warszawy i Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: katowice 20.01.05, 20:46 qrde, nic mi to nie möwi:(((( opowiedz mi inaczej: znam rynek w Katowicach, rondo to co w drodze na Koszutke. Ulice Warszawska. To by bylo na tyle. Czy mozesz napisac gdzie to lezy w odniesieniu do ktöregos z tych trzech punktöw? Odpowiedz Link Zgłoś
qchara Re: katowice 21.01.05, 00:13 to moze napisz z jakiego punktu miasta lub z ktorej strony chces zise na to osiedle dostac (i czym). Moze Ci troche pomoze mapa na stronie www.um.katowice.pl, choc nie jest zbyt dobra, ale jakis obraz tego gdzie jest to osiedle Ci da:) Jesli Koszutka jest od rynku na polnoc, to paderewskiego jest na poludniowy wschod. Jadac Warszawska od centrum (rynku) w strone Zawodzia (czyli na wschod), trzeba skrecic za kosciolem Mariackim w ul. Damrota i ta ulica dojechac do konca mijajc po drodze Biblioteke Slaska i cmentarz. Na koncu tej ulicy bedzie widac bloki - to juz jest paderewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: katowice 21.01.05, 12:25 Dzieki wielkie! Przypomnialas mi ulice Damrota, a wiec wiem juz gdzie to jest: w kierunku starego (bylego) lotniska i jeziorka zwanego Grünfeldem! Jeszcze raz dzieki. A jechac bedziemy autem z lotniska w Pyrzowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: katowice IP: 213.227.80.* 16.02.05, 14:22 pojedziecie z lotniska trasą do Katowic i nie zjeżdżajcie do Centrum przez Rondo czy Warszawską tylko jeźdzcie dalej na Tychy i zaraz macie zjazd na A4 kierunek Wrocław, wtedy pierwszy zjazd w prawo (Praktiker, Mc Donald) i te bloki po prawej to Paderewa znasz Grunfeld... mieszkałem blisko jako dziecko... pamiętasz stare klinkierowe domy gdzie mieszkali Cyganie ? za nimi była 'papuciarnia' i zakład stolarski... dawne dzieje, teraz z papuciarni zrobili super biurowiec siedzibę ma tam Plus GSM,na przeciw są biurowce Telekomunikacji a Górnośląska z dwóch pasów w każdą stronę urosła do 4 ... nie poznasz tych miejsc, ale Grunfeld ciągle taki sam chociaż - prywatny, serio - należy do ludzi mieszkających w tej wielkiej willi nad brzegiem Odpowiedz Link Zgłoś