Dodaj do ulubionych

powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wWawie?

06.01.07, 19:23
Muszę udac się prywatnie do endokrynologa z moją 16- miesięczną córeczką.
Jeśli znacie dobrych lekarzy w Warszawie - proszę o kontakt do nich na adres
uala@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • kiksza Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 06.01.07, 21:24
      a czy twoja corka je mieso z kurczaka? albo zupki na tym wywarze
      • piotrzz Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 06.01.07, 21:31
        No właśnie, moja roczna ma powiększony jeden sutek, to gruczolak. U niektórych
        dzieci karmionych kurczakami z ferm pojawia się takie coś jakby cycuszki sie
        rozwijały.
      • uala Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 06.01.07, 22:26
        Córeczka je mięso z kurczaków, niestety. Rzadko jest to kura domowego chowu -
        większość z ferm pewnie. Po poczytaniu paru wpisów na forum wiem, że odstawię
        ten drób. Ale nie mniej chcialabym skonsultowac się z endokrynologiem.
        Poza tym, jeśli ktoś z was wie, czy warto zrobic jakieś badanie przezd wizytą -
        będę wdziećzna za podzielenie się doswiadczeniem. Wolalabym, żeby lekarz mógl
        spojrzeć na jakieś wyniki, bo inaczej pierwsza wizyta malo wniesie.
    • ollas Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 06.01.07, 23:32
      My chodziny do Instytutu Matki i Dziecka na Kasprzaka, do dr Komar-Szymborskiej.
      Trafiliśmy tam z tego samego powodu i wtym samym wieku.
      Teraz mała ma 4 i pół roku i nie ma problemu.
      Samo zeszło, a do lakarki stawiamy się kontrolnie raz na pół roku.
      Tam robiono nam wszystkie badania.
      Pani doktor jest bardzo sensowna i wszystko cierpliwie tłumaczy.
      Nie straszyła nas niczym, tylko kazała uzbroić się w cierpliwość, bo badania
      były zawsze dobre.
      Nie martw się.
      Pozdrawiam.
      ollas
      • uala A jak dotrzec prywatnie do dr Szymborskiej? 07.01.07, 09:17
        Dzięki, slyszalam, że wlaśnie tam warto się udać - tzn. do IMiD do dr
        Szymborskiej, ale w tej chwili nawet nie ma zapisów na Fundusz, a mój pediatra
        powiedzial, że czeka się 1,5 roku!! Postaram się dotrzec do niej prywatnie-
        może macie namiary jak to zrobić?
        • jola427 Re: A jak dotrzec prywatnie do dr Szymborskiej? 07.01.07, 16:53
          Możesz iść do szpitala na Niekłańską, tam przyjmuje pani dr M. Grajewska-Ferens
          w pon i wt od 12.30 do 16.00. Zapisy rano jest 15 numerków. Rejestracja jest od
          7.30 ale trzeba troche wcześniej być żeby się dostać.
          Ja tez zapisuje się do IMiD-u, ale takie kolejki, że w między czasie poszliśmy
          na Niekłańską. Mieliśmy badanie nadgarstka i jesteśmy zapisani na USG narządów
          rodnych, ale dopiero 22.01 mamy termin. Mamy dietę, całkowita eleminacja drobiu
          i jajek. Minął miesiąc i jest duża poprawa. Jeszcze zobaczymy co wyjdzie na USG.
          Nie przejmuj się, bo to napewno sprawa diety smile
          Jakbys miała jakieś pytania to pisz na priva.
          Pzdr. Jola
        • mami7 Re: A jak dotrzec prywatnie do dr Szymborskiej? 08.01.07, 23:46
          uala napisała:

> Dzięki, slyszalam, że wlaśnie tam warto się udać - tzn. do IMiD do dr
          > Szymborskiej, ale w tej chwili nawet nie ma zapisów na Fundusz, a mój pediatra
          > powiedzial, że czeka się 1,5 roku!! Postaram się dotrzec do niej prywatnie-
          > może macie namiary jak to zrobić?

Nie czeka sie półtora roku, ale niestety kilka miesięcy, średnio 3,4.
          Przy Instutucie jest fundacja dostaniesz się do lekarza niemal z dnia na dzień, ale nie polecę nikogo. dr Komar-Szymborska od Nowego Roku juz tam nie pracuje.
      • mami7 Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 08.01.07, 23:43
        dr Komar-Szymborska nie przyjmuje już w IMiDz, niestety nie wiem gdzie teraz.
        Moje dziecko też było jej pacjentem. Czekam teraz na łaskawe wyznaczenie wizyty, ale jedna z dwóch pozostałych pań jest na urlopie do połowy lutego, a do drugiej nie chcę iść.
        • uala Dzięki - Skorzystam z Waszej pomocy 09.01.07, 21:10
          i pójdę najpierw na Nieklańską - tam się nie czeka, a potem też spróbuję
          zapisac córkę do IMiD.Pozdrawiam wszystkie mamy.
    • kara13 Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 09.01.07, 21:32
      Jest w warszawie prywatna przychodnia i tam bedzie www.junona.pl/
      • mami7 kara13 10.01.07, 07:49
        w tej Junonie, to będzie przyjmować dr Komar-Szymborska?
        Jak ja z ni a rozmwaiałam, to jeszcze pracowała w Instytucie i nie chciała powiedzieć, gdzie się przeniesie.
        Czy Twoje dziecko tez było jej pacjentem?
        • kara13 Re: kara13 10.01.07, 13:26
          bylam w IMiD al z innym problemem i Filip ale kolzanka tutaj byla i wyszla
          zadowolona -corka jej ma 2,5 roku
    • karolcia111 Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 10.01.07, 08:44
      my mieliśmy ten sam problem, polecam dr Szufladowicz, przyjmuje min a Junonie,
      oraz etatowo w CZD w międzylesiu. Świetna specajlistka!
      • karolcia111 Re: powiekszone sutki - gdzie do endokrynologa wW 10.01.07, 08:45
        errata, to gin dziecięcy, ale zanim zaczniesz dziecku podawać niepotrzebne
        hormony skonsultuj to z ginekologiem dziecięcym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka