Dodaj do ulubionych

kontrola Poznań

23.01.07, 10:39
Witam! Mam pytanie. Przeczytałam na forum, że na Szpitalnej w Poznaniu panuje
zapalenie płuc. Ja mam być 02.02 na kontroli ale w poradni kardiologicznej
(jest to na terenie szpitala) Ale teraz zastanawiam się czy z powodu tych
zachorowań w szpitalu nie jechać na echo gdzieś prywatnie. Nie wiem może
przesadzam...ale boję się że mój mały też może się rozchorować!A co wy
zrobiłybyście na moim miejscu? A może ktoś też ma wyznaczoną kontrolę na ten
dzień?
Magda mama Filipka TGA
Obserwuj wątek
    • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 11:36
      hej może przedzwon tam i spytaj jak wygląda sytuacja.jezeli jest tam epidemia
      to dla własnej pewnosci zrób echo prywatnie,ale postaraj sie zeby ci wyznaczyli
      nowy termin bo tak mogą cię pominąc.pozrawiam Iwona i Wiki TGA,PS
      • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 11:50
        chyba tak zrobie, bo szkoda zeby przypadkiem cos zlapal, w koncu ci lekarze tez
        przebywaja w szpitalu. A masz moze jakis adres do dobrego lekarza na prywatne
        echo, moze byc Poznan.
        Pozdrawiam
        P>S. Jak Wiki?
        Magda mama Filipka TGA
        • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:22
          hej dzieki Wiki w miare ok troszke zaziebiona.napisałam wam na poczte dokładny
          adres pani Wojtalik .pozdrawiam Iwona i Wiki TGA,PS
    • hsynowiec Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:10
      ja jezdze prywatnie do Pani Dr Małgorzaty Wojtalik, nr tel.061-814-10-56i kom.
      0603681182.polecam ECHO serce tez robi na miejscu
      Hanka mama Jakuba HLHS
      • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:21
        czy moge was prosic jeszcze o numer do poradni kardiologiczej tej na Szpitalnej
        oczywiście. I czy uwazacie ze telefon do poradni wystarczy czy lepiej zadzwonic
        na oddzial i porozmawiac.
        hsynowiec! dziekuje za numer, pewnie skorzystam smile
        • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:25
          nie mam nr.do poradni ale to jest nr na kardiologię zadzwoń tam oni ci podadzą
          nr do poradni,a przy okazji zapytasz sie jak wygląda sytuacja 0618491320
          • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:33
            zadzwonilam i rozmawiałam z dr. Górzną. Pleciła mi jakąś poradnie (zapomniałam
            nazwy sad gdzie przyjmuje ona i dr. Siwińska. Potem mam zadzwonic po wynikach i
            umowic sie dopiero za jakis czas do poradni na kontrole. Wszysyko zalezy od
            tego co wyjdzie u Filipka. Ale pani doktor powiedziala tez ze maly ma miec
            zrobione ekg. I teraz mam pytanie czy pani dr. Wojtalik tez robi ekg?
            Zastanawiam sie z kim teraz sie umowic...
            • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:38
              tak doktor Wojtalik zrobi tez EKG.zadzwon do niej na komórkę.wydaje mi sie ze
              dr Górzna poleciła ci tą poradnie dlatego że oni przyjują na kasę chorych a nie
              każdego stc na prywatną wizytę to kosztyje ok 120 zł.
    • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 12:52
      Jestesmy umówieni w poniedziałek na 17:15 u dr. Wojtalik.
      Rozmawiałam z nią dosłownie 30 sekund....chyba była zajęta. Mam nadzieje że o
      ten poniedziałek jej chodziło smile))
      Ja już cała teraz się trzęsę!! Boże żeby tylko było dobrze....
      Dzieki dziewczyny...jak dobrze ze jest to forum.
      Pozdrawiam Maga
      • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 13:16
        skad będziecie jechac?bo tam troche ciężko trafic.powodzenia bedzie ok
        • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 13:26
          my jedziemy z Ostrowa Wlkp. powinnismy trafic, ale jesli mozesz mi powiedziec
          czy sam budynek gdzie jest gabinet jest jakos oznaczony?
          • i.w.a Re: kontrola Poznań 23.01.07, 13:39
            to jest dom prywatny.pani doktor przyjmuje u siebie w domu(domek jednorodzinny)
            musicie szukac po adresie.niestety nie wiem jak wam pomóc bo ja jade od
            Zielonej Góry.poprostu zapytacie się przechodniów.to jest mała miejscowosć
            • madzia8310 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 13:43
              ok, poradzimy sobie. Dziekuje ci za pomoc. Mam tylko nadzieje że nie będziemy
              miec żadnych złych wiadomości. Uściskaj swoją córeczkę od nas.
              Po kontroli napewno napisze co i jak.
              Pozdrawiam
              pa
    • hsynowiec Re: kontrola Poznań 23.01.07, 17:36
      a znasz adres doPani Doktor???
      • aska762 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 17:50
        Byłam dzisiaj na kontorli w poradni kardiologicznej (koleżanka forumowa Omega również). Poradnie działają NORMALNIE! Jedynie nie przyjmują planowych przyjęć na oddział, panuje również zakaz odwiedzin na oddziałach.
        Jedyne co mnie baaardzo zdziwiło to to, że kakzano mi zrobić echo serca prywatnie w Cordisie, bo oni nie mają możliwości ????? Coś chyba jest nie tak? Bo dwa piękne, nowoczesne sprzęty do robienia echa stoją w pracowni na parterze. Już nie mają wstydu w oszczędzaniu na naszych dzieciach ....Przynajmniej dla mnie taka sytuacja jest zupełnie nienormalna.
        • jukilop Re: kontrola Poznań 23.01.07, 19:45
          a tłumaczyli co to znaczy nie mają możliwości ?
          • aska762 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 20:41
            Cytat: " Mógłbym Pani zaproponować termin październik 2008, dlatego poszę iść zrobić prywatnie w Cordisie" Nie ja jedna zostałam tam odesłana...Skoro nie mają limitów na kontorlę przyszpitalną to służba zdrowia stoi na głowie, bo ten sprzęt służy właśnie kontolom pooeracyjnym i poradnianym....
            A tak na marginiesie to wstyd, że lekarze w ramach NFZ wysyłają na KONIECZNE i NIEZBĘDNE badania do sowich prywatnych gabinetów. Przecież cokwartalna kontola polega na zrobieniu echa, ekg...
            ehhhhh
            • jukilop Re: kontrola Poznań 23.01.07, 20:53
              chociaz z naszego doswiadczenia moze nawet lepiej zrobić prywatnie echo( wiesz
              co mam na myśli)
              ale jeśli już to wybrałabym P>Dr Wojtalikową niż Cordis
              P>S> ...mógłbyś .... tzn że miałas kontrole u doc.Bobkowskiego?
            • aska762 Re: kontrola Poznań 23.01.07, 21:02
              Tak, byłyśmy na kontoli u Pana Docenta.
              Dziwnym trafem pierwszy raz u niego usłyszałam o echu serca, do tej pory nie uważał za istotne robienie tego badania ...
              Z Marysią ok! Teraz czeka nas kontrola 1 marca w Zabrzu.
      • madzia8310 Re: kontrola Poznań 25.01.07, 20:05
        Czesc! Znam
        ul. Piaskowa 25 62-081 Przeźmierowo k/Poznania
        Pozdrawiam i przepraszam że tak póżno odpisuje ale nie miałam dostępu do
        komputera sad
        Magda mama Filipka TGA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka