Dodaj do ulubionych

Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca?

09.02.07, 22:50
Ostatni lekarz neurolog stwierdził, że mój synek ma zbyt duże ciemiączko 4 na
5cm i dał skierowanie do poradni metabolicznej, natomiast pediatra nie widzi
w tym nic złego podobno jedne dzieci mają większe inne mniejsze. Proszę
napiszcie jakiej wielkości ciemiączka mają wasze dzieci i gdzie oprócz CZD
jest jeszcze poradnia metaboliczna w mazowieckim.
Obserwuj wątek
    • sabka22 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 09.02.07, 22:52
      moj miał 1,5 na 2cm wydaje mi sie ze u twojego synka to faktycznie duzo ale nie
      znam sie wiec nie wiem,lepiej to sprawdz dla swietego spokoju.Pozdrawiam!
      • ruam1 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 09.02.07, 23:08
        Dzięki za info, napewno pójdę do poradni ale w Centrum Zdrowia Dziecka są takie
        terminy! szukam gdzieś poradni prywatnej w okolicach Warszawy.
        • sabka22 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 09.02.07, 23:16
          w tym ci nie poradze bo jestem z gliwic ale w internecie napewno znajdziesz
          adresy.Zycze powodzenia i zdrówka!
        • becia_bs Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 15.02.07, 20:53
          Odośnie terminów...to ja zrobiłam tak, że poszłam do tej lekarki (której
          namiary pewnie dostałaśsmile ) prywatnie, a po dwóch wizytach przeniosłam się do
          CZD. Bo moja mała wymaga stałej opieki, a to dość spory wydatek - każda wizyta
          + różne badania. U nas był problem z małym ciemiączkiem, a teraz mamy jeszcze
          problem z wapniem i wit.D3. Ale jesteśmy pod dobra opieką i to jest
          najważniejsze.
    • ewcia1980 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 10.02.07, 08:48
      moja córka ma 3,5 miesiaca i ma ciemiączko 1x1.
      ale ona jak sie urodziła to miała 1,5x1,5.
      pozdrawiam
      Ewelina
      • luna333 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 10.02.07, 09:24
        hej - wysłałam ci adres i nazwisko lekarki na pocztę gazetową- tu nie mogę umieścić info bo mogą zdjąć za rzekomy spam, odbierz pocztę - ta babka się zajmuje zaburzeniami gospodarki wapnia/fosforu
        • ppaula2 Do luna333 15.02.07, 18:57
          Luna ja też poproszę. U mnie odwrotny problem - mała ma 3 miesiące i ma
          ciemiączko 1cm na 0,5cm
          • ppaula2 Re: Do luna333 19.02.07, 17:31
            I co? Nie dostanę tych namiarów?
            • luna333 Re: Do luna333 19.02.07, 18:47
              o raju nie wiedziałam bo mój młody ma 18 m-cy więc małym dzieckiem jest a nie niemowlaczkiem stąd wpadam tu sporadycznie ! trzeba było do mnie na pocztę pisać - na pewno bym odpisała a nie się denerwować że tu nie zaglądam smile jeśli ktoś chce to oczywiście napiszę ale jeśli wyśle do mnie e-mail w tej sprawie - Tobie w drodze wyjątku sama poślę skoro już tyle się martwisz smile A na przyszłość jeśli ktoś chce od mnie adres do lekarki to poproszę do mnie na pocztę napisać oczywiście luna333@gazeta.pl smile
              pozdrawiam i już posyłam smile
        • dziubella Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 18.03.07, 13:42
          Cześć. Mam prośbę mogłabyś przysłać mi na prywatną pocztę namiary na tą lekarkę
          od gospodarki wapniowej, ciemiączka? Oto mój adres: dziubella@wp.pl. Będę
          bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
    • pszczolka75 Re: Jak duże ciemiączko u 3 miesięcznego brzdąca? 16.02.07, 12:49
      Moja mała ma ciemiączko 3 x 4 cm ; ma 3,5 miesiąca żaden z dotychczasowych
      lekarzy nie stwierdził, że zbyt duże (było ich 3).

pozdrawiam
      Aga
      • wacyn10 3x4 cm 19.02.07, 19:01
        ale urodził się z 4x4 i do trzeciego mies mu się trochę zmniejszyło. Kilku
        lekarzy to oglądało i powiedzieli, że normalne jak się z dużym urodził to
        dłużej ma duże.
    • monikaa13 2x2 18.03.07, 17:39
      • annakon70 4x4,5 18.03.07, 21:07
        Hej, mój synuś miał 4 x 4,5, duże prawda? Robiliśmy dwa razy usg główeczki,
        wszystko ok. dostaje 4 krople witaminy d, kiedy miał 2,5 msc. jego ciemiączko
        miało już wymiary 4x3. Wszystko pod kontrolą lekarza oczywiście. To może się nie
        denerwuj na zapas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka