mamaalana1 10.02.07, 19:37 Witam U mojego synka stwierdzono glistę ludzką. Po jakim czasie od wzięcia leków zacząła ona wychodzić z kupą? Czy też wcale nie było jej widać? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna.perla Re: Glista 11.02.07, 22:10 a czy wiesz o tym, że robaki leczy się 3 seriami leków i o tym, że powinni leczyć się wszyscy domownicy? każda seria leków powinna kończyć się generalnymi porządkami. Odpowiedz Link Zgłoś
betiluka Re: Glista 10.02.07, 21:10 Moj syn rowniez ma gliste . Jest po pierwszym leczeniu Vermoxem bez efektu bo pani doktor zapomniala dodac przed leczeniem ze nie nalezy w zadnym wypadku podawac dziecku slodyczy . Obecnie dzieci bo mam bliznieta sa w trakcie drugiego leczenia po pierwszej dawce Pyrantelum juz tydzien bez slodkosci . Odnosnie twojego pytania to po Vermox glisty nie byly wydalane z kalem bo ulegaly rtozpadowi natomiast po Pyrantelum moj maz twierdzi ze widzial nitki w kale ja niczego nie zauwazylam a w kazdym staram sie troche pogrzebac . Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Re: Glista 10.02.07, 21:18 Dzięki Ja znów wyczytałam, że w przypadku glisty dieta nie ma nic do rzeczy, tzn. słodycze. Przy lambliach to i owszem. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
betiluka Re: Glista 10.02.07, 21:33 Lekarz moich dzieci twierdzi ze podawanie slodyczy ma bardzo duzy wplyw na leczenie poniewaz podajesz leki zeby pozbyc sie glisty apodajec slodycze czyli glukoze wmacniasz robale . A tak wogole to juz mi rece opadaja moj syn to skora i kosci pory posilkow to dla mnie koszmar proszenie o to zeby jadl Milosz ma 2,5 roru a wazy 12kg z hakiem gdzie jego siostra blizniak Julia wazy 16kg nikt kto nas nie zna nie chce uwiezyc ze to bliznieta Odpowiedz Link Zgłoś
dorka.3 Re: Glista 11.02.07, 09:02 dziewczyny wejdźcie sobie na forum alergie, tam sporo poczytacie o pasożytach i inych. Mój synek tez jest po leczeniu glisty, dostał najpierw zentel, po 10 dniach vermox i po 10 dniach znowu zentel. mam nadzieję, że pomogło. Słodyczy nie podawałam przez dłuższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
zena24 Re: Glista 11.02.07, 21:35 Mam pytanie do mamaalana1" ile razy robione miało twoje dziecko badanie kału na pasożyty.Czy wyszły przy pierwszym badaniu,czy za którymś razem.I na podstawie czego lekarz zalecił ci to badanie.Bo mój syn też ma podejżenia o pasożyty choć robione miał badania już kilka razy.I on mając 2,2m-c waży 10 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re:do zena 24 11.02.07, 22:17 glist jest zazwyczaj kilka lub kilkanaście i jeśli są to tylko samce to nieskłądają jaj i nie ma szans znaleźć w kale jaj. na glisty, owsiki, tasiemce,..., robi się badanie zwane potocznie "na pasożyty" odrębną grupę pasożytów stanowią lamblie, mna nie robi się już inne badabnie, niestety prawie zawsze wynik jest negatywny bo niewielu laborantów potrafi to badać pod mikroskopem, a testy elisa, wg niektorych skuteczne w 100% nie sprawdzają się w tym wypadku wogóle- wiem z doświadczenia. jeszcze inne pasożyty to grzyby, i tu znów należy zrobić odrebne badanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Re: Glista 12.02.07, 18:01 Hej Robiłam w życiu Alka kilka razy- bezskutecznie. W końcu ktoś polecił mi dobre laboratorium niestety daleko od miejsca zamieszkania. Zawiozłam tylko raz i wyszło. Alka codziennie bolał brzuch, spadła mu hemoglobina b. mocno. Sama szukałam, lekarz nie chciał współpracować za bardzo. Pozdrawiam. Asia Odpowiedz Link Zgłoś