megaa 18.02.07, 10:49 Syn rano miał gorączkę mierzoną w pupie 38. Bawi się, nie widac po nim oslabienia, ale kaszle. Siedzimy w domu i na razie nie byliśmy u lekarza. Dostaje syrop na kazel od piątku. Przy jakiej temp. obniżacie gorączkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_filipa1 Re: dwulatek i gorączkaM 18.02.07, 11:37 Ja obniżam bo u mojego malucha jak dojdzie do 38'c to potem leci jak szalona i ciężko wtedy zbić. Jakiś wirus się panoszy bo dziewczyny już pisały na ten temat. Filip też chory - czwartek tylko kaszel, piątek - kaszel + gorączka 38,7'c - pogotowie no i zapalenie gardła, noc koszmarna, sobota jakoś przeszła na wymiotach, płaczu i gorączce (ścisły post), a noc?! Czegoś takiego jeszcze nie miałam gorączka 39,6'c czopek eferalgan 150 i zimne okłady na główkę i nóżki - efekt: po 2 godz. temp.spadła do 37,8'c. Jakoś trzeba to przetrzymać, dzisiaj dam mu kleik ryżowy i marchwiankę, mam nadzieję że noc będzie lepsza, wkońcu antybiotyk przyjmuje już 2 dobę -amotaks. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasik787 Re: dwulatek i gorączkaM 18.02.07, 11:38 Ja,jak ma 38,5 i rosnie w gore,to wtedy obnizam. Natomiast jesli ciagle jest ok 38 nie obnizam, tylko obserwuje mlodego-zazwyczaj ma dobry humor,czy mu nie rosnie. Organizm tez musi powalczyc z choroba sam. Kaska. Odpowiedz Link Zgłoś