Dodaj do ulubionych

od czego to może być?

06.05.03, 21:27
U niemowlęcia zewnętrzna część cipuni cała w czerwone pryszczyki. Chyba ją to
swędzi, bo draopie.
Obserwuj wątek
    • aluniaa Re: od czego to może być? 07.05.03, 00:11
      Moja mała miała coś takiego w wieku około 8 m.Lekarka przepisała przemywanie
      takim żółtym płynem uzyskanym z tabletki(nie pamiętam nazwy,bardzo popularny)i
      smarowanie Clemastinem i zwykłym Linomagiem na zmianę.Pomogło.
      • mamaadama4 Re: od czego to może być? 07.05.03, 00:18
        Ten żółty płyn to Rivanol.
        danka
    • michalkowa Re: od czego to może być? 07.05.03, 00:28
      To moze byc grzybica. U moich chlopcow tak sie objawila (no nie na cipuni....)
      Monika
    • ankagoz Re: od czego to może być? 07.05.03, 08:31
      A u nas zaczęło się od uczulenia (torebki na pobieranie moczu), które zaraz
      odparzyło i było nawet na nóżkach do kolan. Nie pomagały, żadne zwyczajne maści
      dopiero maść detromycyna - nie jestem pewna nazwy - ale antybiotyk i Termontiol.
      Pozdrawiam Anka i Gabi
    • urszk Re: od czego to może być? 11.05.03, 15:47
      Jest coraz gorzej. Pediatra powiedziała, że to od Pampersów. Wietrzymy długo
      przy każdym przewijaniu, smaruję Sudokremem, zmieniłam na Huggiesy. Niestety,
      pryszczyków jest coraz więcej, ale tylko na cipuni, pupka w porządku i całe
      ciałko ok. Co robić?
      • chochlik4 Re: od czego to może być? 11.05.03, 20:03
        Jeśli to podrażnienie od pieluszek, to dobra na takie sprawy jest tzw. cudowna
        maść. Przepisuje ją pediatra. Jest to 1 część lanoliny + 1 część wazeliny + 1
        część kwasu bornego. Mojej córce pomaga na różne otarcia, podrażnienia itp.
        Pozdrawiamy Gosia z Agatką
        • mama_kasi Re: od czego to może być? 12.05.03, 12:08
          Hej
          Nam pomogła maść Triderm, ale jest tylko na receptę. Może zapytaj się lekarza?

Pozdrawiam Mama Kasi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka