17.03.07, 19:49
Prosze pomozcie, moj 10 mies synek dostal biegunki, polecial maz do apteki i
kupil lacidofil ale w kapsulkach, kiedys mialam w ampulkach, to podawalam Mu
do mleka po pol ampulki, a jak podaje sie ta kapsulke, czy tez polowe,
pomozcie ?
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: Lacidofil 17.03.07, 19:53
      możesz ją otworzyć i wsypać zawartość. Ale ten probiotyk z kapsułek kiepsko się
      rozpuszcza. Poza tym Lakcid (w ampułkach) możesz śmiało podawać cały (nie
      zaszkodzi, bo to "dobre bakterie") i łyżeczką bezpośrednio do buźki. Podawanie
      do mleka powoduje, że część zostanie na ściankach butelki, i tak naprawdę mija
      się z celem.

Jeżlei biegunka będzie trwała do jutra - idźcie koniecznie do lekarza.
      Przedłużające się biegunki bardzo szybko odwadniają dziecko, potrzebne jest
      wtedy odpowiednie leczenie.
    • magdalenas10 Re: Lacidofil 17.03.07, 19:53
      tzn masz taki jak zwykła tabletka, dobrze zrozumiałam? ja corce dawałam cała
      ampułke raz dziennie.otwierałam ten plastik i wsypywałam na łyzeczke z soczkiem
      lub woda najlepiej.nie wiem ile ma twoje dziecko.moja córka ma 9 miesiecy i
      tydzien temu miała biegunke.pediatra poleciła podawac smecte!! jedna saszetke
      dziennie.oczywiscie w kilku porcjach.jak zauwazyłam poprawe to pół smecty na
      dzien, a pozniej kilka dni 1/3, zeby ta flora bakteryjna wrociła do normy.
    • magdalenas10 Re: Lacidofil 17.03.07, 19:56
      niedoczytałam ze ma 10 mies.wiec smiało mozesz dac smectesmile a lacidofil
      rzeczywiscie prawie sie nie rozpuszcza..Z naturalnych sposobow to polecam kleik
      i marchewke.w aptece kupisz gotowy produkt Hippa, nie pamietam dokładnej nazwy,
      ale to jest w butelce, gotowy kleik razem z marchewka w płynnej postaci.lekarka
      tez poleciła mi dopajac bardzo słaba czarna herbata.u nas naprawde obylo sie
      bez lekow, a było bardzo groxnie, tym bardziej ze corka wlasnie skończyła
      3dniowke z wysoka goraczka.
      • magdalenas10 napisz gdy będzie poprawa. 17.03.07, 19:59
        warto tez zrobic badania moczu kontrolne.corka w 1 dniu biegunki miała
        podwyzszone leukocyty do 12 w polu widzenia..po smekcie i kleiku po 2 dniach
        wyniki były idealne, az dziwsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka