Dodaj do ulubionych

gronkowiec skórny

23.03.07, 11:17
wczoraj byłyśmy u lekarza, bo u Małgosi (2 lata i 9mcy) na pośladkach zrobiły
sie takie brzydkie kroski, jakby wrzodzianki, krostka z małym pęcherzykiem na
czubku, wypełnione woda/ropa i okazało się, ze to ..gronkowiec skórny,
dostałysmu bactroban i lacidofil + kapiele w nadmanganianie potasu.czy któraś
z Was spotkała się z czymś takim?
pozdrawiam
------
Ania& Małgosia(18.06.04 Wa-wa)
Obserwuj wątek
    • mamakluska Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 11:21
      hej,
      tak z gronkowcem na skórze tak. Tyle tylko ze jeśli jest gronkowiec to po
      pierwsze trzeba dziecku podać antybiotyk, nasz syn brał 14 dni, i miejscowo na
      paluszka miał robione okłady z maści z antybiotykiem i antybiotykiem w proszku.
      U nas zanim się dowiedzieliśmy ze to gronkowiec minęło kilka dni i paluszek był
      już bardzo zainfekowany i brzydki. Jak pojechaliśmy do chirurga to nie wiedział
      jak ma czyścić bo wyglądało to okropnie, leczenie i zmiany opatrunków trwały 2
      tygodnie więc u nas to była poważna sprawa. Ale antybiotyk doustnie był na pewno.

pozdrawiam
    • attarrax Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 13:05
      może tu znajdziesz pomoc. to dość obrzerna informacja o leczeniu gronkowców
      naturalnamedycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=232&Itemid=84
      • bioo Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 14:23
        ten bactroban to antybiotyk
    • bea-ta Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 14:36
      Gronkowiec normalnie zyje na naszej skórze i często powoduje zakażenia skóry-
      leczenie jak najbardziej właściwesmile
      www.resmedica.pl/zdart1014.htmlBeata
      • mamakluska Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 17:51
        hej,
        skoro Bactron jest antybiotykiem to oki, wszystko będzie dobrze. Ja do tej pory
        po prostu nie spotkałam sie z takim antybiotykiem. Pozdrawiam i życzę szybkiego
        zdrówka
        • ulcia30 Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 21:53
          Moja ma takie ropne pryszczyki na pupci. Ale do gowy nie przyszło mi, że to
          może być gronkowiec. Myślałam, że taka jej uroda (ja też mam te pryszcze).
          Groźne to?
          • mamakluska Re: gronkowiec skórny 23.03.07, 22:28
            hej,
            takie zwykłe pryszcze na dupci to nie gronkowiec!! Gronkowiec na skórze u
            naszego dziecka wyglądał bardzo źle, bo to była po prostu jedna wielka kupa
            ropy, ktora nie bardzo chciał od razu zejść pomimo zabiegu chirurgicznego i
            miejscowych antybityków.

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka