polla10 16.04.07, 12:51 kiedy zaczyna sie goraczka u dziecka przy ospie, dopiero jak pojawiaja sie krosty czy juz wczesniej, moje dziecko mialo "kontakt z ospa" 8dni temu a zaczal jakis marudny byc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziecko_gosia Re: pytanie o ospe 16.04.07, 13:41 U nas (córka 4,5 roku) jak dostała ospe w niedziele (po 2 tygodniach od kontaktu) dostała gorączke we wtorek (czyli na 3 dzień). Tempereatura była wysoka,utrzymywała sie przez 3 dni.Bardzo ciezko przeszła tą ospe.Najwazniejsze to podawac Heviran. Ja sie nawet tak wystraszyłam,ze pare razy wzywałam lekarza - za wiele sie naczytałam o powikłaniach. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: pytanie o ospe 16.04.07, 15:03 Z obserwacji znanych mi dzieci - widać, że reguły brak Oczywiście gorączka pojawić się nie musi - tak jak u mojego Syna na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: pytanie o ospe 16.04.07, 16:33 zazwyczaj krotko przed pokazaniem sie ospy na skorxe dziecko jest marudne i/lub goraczkuje Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: pytanie o ospe 18.04.07, 00:41 U nas bylo tak samo: pierwsze dwa dni byly tak lekkie, ze mimo krost sama dziwilam sie, dlaczego ludzie robia z tej ospy taki wielki problem... Potem sie zaczelo: nie pamietam juz czy to bylo 3, 4 czy nawet 5 dni, ale goraczka go trzymala non-stop bardzo wysoka. Momentami mimo goraczki sie bawil, to znow lezal bardzo chory i bardzo marudny. Strasznie to wspomniam (mial cztery lata, a ja z nim calkiem sama)... Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_linka Re: pytanie o ospe 18.04.07, 12:15 U córki najpierw jedna krostka na klatce piersiowej (myślałam, że komar ją ugryzł), dobę później temp. 39,9, a 12 godzin później kilka krostek więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kak Re: pytanie o ospe 18.04.07, 13:07 Moje 3,5 latka własnie od wczoraj ma ospę. Mąż przywiózł ja z przedszkola z informacja od pani, że ma ospe . 2 dni wczesniej pojawiła sie goraczka; myslałam, że to od słońca, bo dozo biegała i przebywała na dworze. Teraz ma mnóstwo krost, nawet w jamie ustnej. Zastanawiam sie nad tym Hevinarem: podac czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś