Dodaj do ulubionych

pytanie o ospe

16.04.07, 12:51
kiedy zaczyna sie goraczka u dziecka przy ospie, dopiero jak pojawiaja sie
krosty czy juz wczesniej, moje dziecko mialo "kontakt z ospa" 8dni temu a
zaczal jakis marudny byc.
Obserwuj wątek
    • edziecko_gosia Re: pytanie o ospe 16.04.07, 13:41
      U nas (córka 4,5 roku) jak dostała ospe w niedziele (po 2 tygodniach od
      kontaktu) dostała gorączke we wtorek (czyli na 3 dzień). Tempereatura była
      wysoka,utrzymywała sie przez 3 dni.Bardzo ciezko przeszła tą ospe.Najwazniejsze
      to podawac Heviran. Ja sie nawet tak wystraszyłam,ze pare razy wzywałam
      lekarza - za wiele sie naczytałam o powikłaniach.

Gosia
      • janeczka79 Re: pytanie o ospe 16.04.07, 15:03
        Z obserwacji znanych mi dzieci - widać, że reguły brakwink Oczywiście gorączka
        pojawić się nie musi - tak jak u mojego Syna na przykład.
        • patyczako Re: pytanie o ospe 16.04.07, 16:33
          zazwyczaj krotko przed pokazaniem sie ospy na skorxe dziecko jest marudne i/lub
          goraczkuje
      • lol21ndm Re: pytanie o ospe 18.04.07, 00:41
        U nas bylo tak samo: pierwsze dwa dni byly tak lekkie, ze mimo krost sama
        dziwilam sie, dlaczego ludzie robia z tej ospy taki wielki problem... Potem sie
        zaczelo: nie pamietam juz czy to bylo 3, 4 czy nawet 5 dni, ale goraczka go
        trzymala non-stop bardzo wysoka. Momentami mimo goraczki sie bawil, to znow
        lezal bardzo chory i bardzo marudny. Strasznie to wspomniam (mial cztery lata,
        a ja z nim calkiem sama)...
    • hugo_linka Re: pytanie o ospe 18.04.07, 12:15
      U córki najpierw jedna krostka na klatce piersiowej (myślałam, że komar ją
      ugryzł), dobę później temp. 39,9, a 12 godzin później kilka krostek więcej.
    • mag_kak Re: pytanie o ospe 18.04.07, 13:07
      Moje 3,5 latka własnie od wczoraj ma ospę. Mąż przywiózł ja z przedszkola z
      informacja od pani, że ma ospe . 2 dni wczesniej pojawiła sie goraczka;
      myslałam, że to od słońca, bo dozo biegała i przebywała na dworze. Teraz ma
      mnóstwo krost, nawet w jamie ustnej. Zastanawiam sie nad tym Hevinarem: podac
      czy nie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka