Dodaj do ulubionych

Przedszkole??

20.04.07, 14:56
Nasza logopedka właśnie zaproponowała nam zapisanie Gabrysia do przedszkola,
w jednym w z warszawskich przedszkoli powstaje grupa dla dzieci
słabowidzących w wieku 2-6 lat, świetna okazja, bo wiem że mały czuje się
znakomicie w towarzystwie innych dzieci, ale czy to nie za wcześnie?
a czy wy juz myśleliscie o tym, czy planujecie oddać wasze pociechy do
przedszkola a jeśli tak to do jakiego??
Obserwuj wątek
    • zielonatosia Re: Przedszkole?? 20.04.07, 18:13
      Mała jeszcze za mała, dopiero skończyła 8 miesięcy. Ale planuję jak skończy 2
      latka zapisać ją do przedszkola, do jakiego to sie jeszce okażesmile
      • iza_luiza Re: Przedszkole?? 20.04.07, 19:33
        Ja się nad tym zastanawiałam, neurolog sugerowała taką opcję, bo dzieci
        działają na siebie stymulująco i mobilizująco, poniekąd rywalizacja jest
        wpisana w nasze geny i dotyczy zarówno zdrowych jak i chorych smile
        Ale ja chyba jeszcze poczekam aż Maciek będzie chociaż stabilnie siedział, bo
        jak on ma leżeć w tym przedszkolu..., poza tym on ciągle dużo śpi w dzień,
        wymaga dużo odpoczynku, szybko się męczy jak dużo się dzieje, zaraz jest groźba
        napadu. Moim zdaniem on psychicznie i emocjonalnie jeszcze do tego nie dorósł uncertain
        Może za rok smile
        • joanna273 Re: Przedszkole?? 20.04.07, 21:49
          Ja też ostatnimi czasy zastanawiałam się nad przedszkolem dla Alicji ale po przemyśleniach i rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku,że jeszcze poczekamy.Nawet zdrowe dzieciaczki zaczynaja przedszkole w wieku 2,5 - 3 lat także mamy jeszcze czas.U nas w ośrodku gdzie chodzimy na rehabilitaje jest specjalne przedszkole a na osiedlu obok jest przedszkole integracyjne także wybór mam.Ala jako tako nie za bardzo wykazuje zainteresowanie innymi dziećmi ale w sumie nie ma go za wiele..... prawie wcale ale kto wie może w przedszkolu by było inaczej.
          • gabrynio Re: Przedszkole?? 23.04.07, 13:28
            U nas troszkę się wyjaśniło, nie chcemy oddawać Gabrysia do przedszkola w
            dosłownym tego słowa znaczeniu - tu zgadzam się z Izą polezec może w domu, a ja
            sama nie jestem gotowa na rozstanie z małym. Ale, będziemy próbowali dostac się
            do przedszkola żeby Gabryś miał "stały" (chociaż dwa razy w tygodniu po kilka
            godzin) kontakt z dziećmi, oczywiście ja będę razem z nim w czasie tych zajęć.
            Widziałam jak reagował na dzieci na turnusie i wiem że warto.
            Ale decyzja nalezy do władz przedszkola a niestety nie do nas, wierzę że jednak
            się uda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka