monikaa13 31.05.07, 18:08 www.joemonster.org/filmy/1694/dzieci-puszczajace-pawie mojej sie zdarzylo dwa razy ale juz dawno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_gurk Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 31.05.07, 18:43 Mojej corce zdarzalo sie ulewanie, ale b.rzadko i nigdy tak obficie, jak na filmie. Moj syn, ktory jest wczesniakiem, pomimo skoczonych 6 miesiecy (od daty porodu)ulewa i to sporo po niemal kazdym posilku, jest to jednak ponoc normalne. Nie sa to tryskajace wymioty, tylko ulewanie, czasami wieksze czasami mniejsze (w zaleznosci od tego, co zjem, bo karmie piersia). Naprawde mocne ulewanie mial po marchewce ze sloiczka, dlatego na razie chyba wstrzymam sie z jej podawaniem. Dodam, ze ladnie przybiera na wadze i jest pogodnym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Monikaa13 31.05.07, 18:55 Chyba nie potrafisz odroznic ulewania od wymiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
mommy_b hahahahaha :D 31.05.07, 20:28 a tak odnosnie pytania to były o wymioty. Moja mala pomimo iz ma juz 8,5 m-ca to nadal ulewa, fakt ze malutko i sporadyvznie ale do 6 m-ca bylo strasznie. Ale rozwija sie super (niedługo moze beda pierwsze kroczki), rosnie tez dobrze choc jest raczej z tych drobnych dzieciaczkow po rodzinie meza i lekarze powiedzieli ze w jej przypadku nie ma sie czym martwic, tym bardziej ze jej powoli przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Monikaa13 01.06.07, 09:50 a to akurat nie ma wiekszego znaczenia w tym poscie Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Monikaa13 01.06.07, 10:39 chyba jednak ma, ulewanie jest norma zazwyczaaj a wymioty nie! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Monikaa13 01.06.07, 10:41 sporadyczne wymioty samym mlekiem o niczym zlym nie swiadcza Odpowiedz Link Zgłoś
16111976q Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 01.06.07, 13:27 Mój synek jak miał 1 miesiąc miał wymioty chlustające, co się skończyło operacją zwężonego odźwiernika. Radzę wymioty u takich maluchów czujnie obserwować i prędko obejrzeć żołądek na usg. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 01.06.07, 14:42 Moja niestety tak właśnie ulewała przez prawie 2 miesiące pierwsze, później już było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2218 Re: Czy Wasze dzieci tez tak mocno ulewaja ? ? ? 07.06.07, 23:11 moja Adunia ma juz 4 miesiace i ulewa zawsze raz mniej raz wiecej ale tez nie traci na wadze i wszystko jest jak powinno byc zwymiotowala 2 razy jak miala 2 msc tak dosyc mocno od tamtej pory nic sie nie dzieje. juz sie przyzwyczailam do tego ulewania i jezeli z jej zdrowiem jest wszystko oki to nie ma powodu do zmartwien pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś