Dodaj do ulubionych

jak podac Trilac

05.06.03, 15:10
Witajcie! Mam problem. Lekarz kazal podawac moje 3,5
miesiecznej corci Trilac- 2 razy po pol kapsulki przez
10 dni, ale jak to podac? Przecie ona jest za malutka,
zeby polknac kapsulki, a moze jest inna wersja Trilacu
dla niemowlat, np. do wypicia?Pomozcie- Chmureczka
Obserwuj wątek
    • umasumak Re: jak podac Trilac 05.06.03, 15:17
      Zamiast Trilac ( osobiście nie spotkała się z formą inną niż tabletki ) możesz
      zcałą pewnością podać dziecku laktobif lub lakcid. Oba leki rozpuszcza są w
      ampułkach w postaci proszku. Proszek miesza się z letnią przegotowaną wodą i
      podaje się maleństwu łyżeczką. Smak ma obojętny wobec tego nie powinno być
      problemu.
    • umasumak Re: jak podac Trilac 05.06.03, 15:21
      Ale jeśli masz już Trilac w domu to można tabletkę "rozkręcić", wysypać połowę
      proszku na łyżeczkę i podobnie jak w przypadku tamtych leków rozpuścić w
      letniej wodzie smile)
    • ewalm Re: jak podac Trilac 05.06.03, 19:33
      Cześć,
      Podawałam Trilac synkowi jak miał jakieś 6 miesięcy. Właśnie "rozkręcałam"
      kapsułkę, wysypywałam połowę proszku na łyżeczkę i dodawałam albo swojego
      mleka, albo soku, albo zupki, zależnie od sytuacji. Umiał od zawsze jeść z
      łyżeczki więc nie było problemów.Powodzenia.
      Ewa
    • chmureczka Re: jak podac Trilac 05.06.03, 23:02
      Bardzo Wam dziekuje. Juz corci podalam, polknela bez
      problemu. Pozdrawiam- Chmurka
      • sabina74 Re: jak podac Trilac 17.06.03, 22:13
        Witaj!
        Twój list przeczytałam dopiero teraz, ale chcę sie podzielić z Tobą pewnymi
        informacjami. Otóż znam o wiele lepszy środek na biegunki, czy też jako osłona
        antybiotykoterapii od Trilacu, Lacidofilu, Laccidu itp. Jest to ENTEROL 250.
        Preparat ten w Polsce jest na rynku od około 3-4 lat (stąd może nie wszyscy
        lekarze go znają), ale z pewnością jest najlepszy. We Francji jest liderem.
        Dostepny jest nie tylko w pigułkach (które można otworzyć, a zawartość wysypać
        i podać maleństwu w postaci rozpuszczonej), ale co najważniejsze dla dzieci
        jest on w saszetkach (nawet smakowych). Polecam, wypróbuj w przyszłości.
        Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka