Dodaj do ulubionych

Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie

14.06.07, 15:28
Musze wyciac synkom trzeci migdał . Jeden ma 7 lat drugi 2.5. Bylismy w
Warszawie na Konwiktorskiej na fiberoskopii i tam powiedziano nam ze migdał
bezwzglednie do wyciecia. Zabieg robimy prywatnie w Kajetanach. Termin mamy
na 27 lipca. Bardzo sie boje. Mam prosbe do mam które to robiły w Kajetanach
zeby opowiedziały jak to wszystko wyglada. Jak zabieg, jak po zabiegu, jak
dziecko to znosi. Z góry dziewkuje za wypowiedzi
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pszczolka Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 14.06.07, 19:09
      witam,
      a jaka jest cena takiego zabiegu w Kajetanach- nas to chyba tez czeka, bo
      panstwowo czeka sie prawie roksad
      • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 14.06.07, 21:52
        Jeśli chodzi o sam migdałek to 1500zł. Natomiast trzeci migdał i drenaz uszu to
        3250. Tam jest najtaniej i chyba najlepiej. Zobaczymy.
        • madziulec Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 14.06.07, 23:19
          Nie jest najtaniej.
          Centrum Damiana w Warszawie - 2500. Centrum Medyczne LIM - 1400 - 1900.

Co do jakosci nie umiem sie wypowiedziec.
        • mamamichasia Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 18.06.07, 12:35
          Zupełnie zgłupiałam, kiedy napisałaś o prywatnym zabiegu...
          Mamy termin dopiero na koniec sierpnia, a jak pytałam o zabiegi prywatne, to
          napisali mi coś takiego: "Proszę Państwa w IFi PS zabiegi operacyjne odbywają
          się tylko refundowane przez NFZ. Okres oczekiwania na zabieg wynika z kolejki
          oczekujących pacjentów do danego rodzaju zabiegu."
          Czy możesz mi podać numer telefonu lub inny kontakt, pod którym ustalałaś zabieg
          prywatny?

Dziękuję i pozdrawiam
          Grażyna
          • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 18.06.07, 14:48
            to moje gg 6027741. Napisz. A jesli chodzi o prywatny zabieg to lekarze z
            Kajetan maja prywatna przychodnie na Konwiktorskiej 3/5. i tam zakwalifikowano
            mi dzieci do zabiegu i podano numer komórki do prywatnego zabiegu. Dostałam tez
            numer na panstwowy zabieg. przesle ci strone tej przychodni www.csim.pl/
            pozdrawiam
            • mamamichasia Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 19.06.07, 10:12
              dzięki, już dostałam numer od innej forumeowej mamy smile
    • odessa71 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 14.06.07, 23:21
      Mój syn 7 lat miał wycięte wszystkie migdały w lutym tego roku. W prawdzie nie
      w Kajetanach, ale jestem bardzo zadowolona i jednocześnie zła na siebie, że tak
      długo zwlekałam z wycięciem, a dziecko się męczyło i ciągle chorowało.
      Na pewno ten zabieg /a w zasadzie widok dziecka/ nie jest przyjemny dla
      rodziców. Na szczęście dziecko nic nie pamięta i dobrze to znosi.
      życzę powodzenia
      • monibiel Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 15.06.07, 14:59
        Mój synek miał usuwany trzeci migdał i drenaż w Kajetanach 3 lata temu. Miał
        wtedy 4 i pół roku. W przeddzień zabiegu byliśmy na wizycie u anestezjologa,
        wtedy też dostaliśmy godzinę zabiegu. Rano dojechaliśmy na oddział
        jednodniowy,zwany tu często hotelem i rzeczywiście nie przypominający szpitala:
        pokoiki małe (nie wielkie sale), kolorowe, rodzice cały czas obok. Razem z
        synkiem mogłam być aż do momentu podania mu narkozy. Weszliśmy więc razem na
        salę operacyjną, został posadzony na stole, pytał o mnóstwo rzeczy, bo to
        przecież ciekawe te wszystkie przyrządy i n a k a ż d e p y t a n i e d o s
        t a ł o d p o w i e d ź od pielęgniarki. Potem przyszedł znany już z
        poprzedniego dnia anestezjolog, powiedział synkowi, co będzie robił - pokazał
        mu maseczkę, którą mu nałoży na nosek i buzię i będzie czuć taki miętowy gaz, a
        potem uśnie. Byłam jeszcze przy zakładaniu maseczki. Poproszono mnie z
        powrotem, kiedy przewieziono synka na salę wybudzeń. Siedziałam przy nim, więc
        kiedy otworzyl oko, od razu mnie zobaczył, mruknął tylko:"Mama" i spał dalej.
        Po powrocie do pokoju za jakiś czas wstał, a po południu biegał z resztą
        dzieciarni i bawili się w chowanego. Napisałam Ci tak dokładnie, bo myślę, że
        Ci się przydadzą takie informacje. Dzieci różnie znosiły narkozę, niektóre
        wymiotowaly i długo kręciło im się w głowie - to już sprawa indywidualna. Do
        końca dnia tylko picie. Jedzenie płynne, ale już nie pamiętam jak długo. No i
        nie gorące, oczywiście. Dren w uchu małemu siedział prawie 2 lata. U każdego
        jest trochę inaczej, bo sam musi wypaść. W tym czasie trzeba uważać z moczeniem
        ucha. U nas przy każdym wchodzeniu do wody były cyrki, bo mały nie chciał
        wkładać zatyczeksmileAle to już dalsze dzieje. Wracając do Kajetan - jestem bardzo
        zadowolona z opieki w tej placówce - miła i kompetentna. Mam nadzieję, że się
        nic nie zmieniło.
        A przy okazji - czy znasz przyczynę przerostu migdałków u swoich dzieci? Czy
        nie są alergikami? Wspominam o tym, bo mój synek miał żle postawioną diagnozę
        alergii. Migdałek zaczął mu odrastać, ale na szczęście w tym czasie przeszliśmy
        na właściwą dietę. Z miejsca, w którym już myślano o kolejnym zabiegu,
        cofnęliśmy się do wielkości minimalnej migdałka. Poza tym wiek 7 lat to już
        początek zanikania trzeciego migdała. Czy u starszego nie można w żaden sposób
        uniknąć usuwania? Polecam forum Alergie.
        Pozdrawiam
        Monibiel
        • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 15.06.07, 19:18
          U mnie obydwaj chłopcy są alergikami. Alergolog kazała wyciąć migdałki,a
          laryngolog po zrobieniu fiberoskopii potwierdził to. Maja laergie całoroczną i
          pokarmowa. Powiem ci że cały cza się zastanawiam nad zabiegiem, mam
          wątpliwości. Jeśli masz gg to podaj mi to bym Cię jeszcze teroszkę popmęczyła
          pytaniami. Mój numer to 6027741. Z góry dziękuje i pozdrawiam
        • limonka_3 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 15.06.07, 22:20
          U mojego dziecka dało się uniknąć - lecząc alergię. Popieram: skorzystaj z rad
          na forum Alergie, może nie trzeba będzie operować?
          • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 16.06.07, 00:42
            Dziewczyny ale ja lecze alergie u chłopaków. No może troszkę nie trzymam diety
            i to może tu popełniam bład. Spróbuje przejść na intensywną dietę, nie
            popuszczę im. Zobaczymy. Bardzo bym chciała tego uniknąć. A powiedz mi limonka
            co zrobiłaś że dało się uniknąc i na co twoje dziecko jest uczulone i jakie
            miało objawy powiększonego migdała. Czy bardzo mu dokuczał?
            Pozdrawiam
            • limonka_3 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 17.06.07, 15:42
              Majka, już trzy razy pisałam długą odpowiedź - i nie wiem dlaczego za każdym
              razem, w trakcie pisania - "wyrzuca mnie", po prostu gaśnie mi strona forum!!!!

Jeśli chcesz poznać historię naszego migdałka - odezwij się na priva. W
              skrócie: u nas pomogły dwa długie (3 TYGODNIOWE) WYJAZDY NAD MORZE Bałtyckie.
    • ankus2 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 16.06.07, 10:10
      Skoro MUSISZ to wycinaj! My mielismy zabieg wczoraj. Prywatnie w Szczecinie -
      1000 zł. Ja też MUSIAŁAM wycinać i kazano mi to zrobić już w listopadzie. Ale
      wolałam pisac na forum , odwiedzac innych lekarzy i szukać ratunku w lekach i
      poradach innych mam. A moje dziecko od listopada do maja wzieło 8 antybiotyków
      i non stop chore... Do tego dosżło nieprawidłowe cisnienie w uszach i strach
      przed utrata słuchu. Żałuje , że tyle czekałam. lekarze w Polsce nie diagnozuja
      tylko leczą...
      • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 17.06.07, 00:24
        U mnie synkowie maja słuch prawidłowy, uszy bez zmian. Tylko migdał duży. Ale
        młodszy nie chrapie, oddycha noskiem, tylko jak ma katar to oddycha buzią. A do
        tego mało choruje. Tak ok.3, 4 antybiotyków w roku. Natomiast starszy już
        gorzej. Niby słuch ok., nie chrapie prawie wogóle, oddycha nosem, ale za to
        choruje często. Nie chorował, dopóki nie poszedł do szkoły. Juz miałam rok bez
        antybiotyku, a jak poszedł do zerówki to się zaczęło. I dlatego się wstrzymuje
        bo nie maja takich jednoznacznych objawów. Pediatra i innych dwóch laryngologów
        kazało się wsztrezymac z młodszym z zabiegiem i chyba tak zrobię. |Starszemu
        natomiast wytne i zobaczymy.
        Pozdrawiam
        • limonka_3 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 17.06.07, 15:45
          Alergię trzeba leczyć konsekwentnie. Lekarze zbyt często kierują na wycięcie
          migdałka, na zachodzie Europy stosuje się nowe, nieinwazyjne metody - to jest
          zdanie naszej lekarki, najlepszej w Katowicach.
    • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 17.06.07, 16:26
      To jest moje gg 6027741. A to mój email mnagraba@trader.pl. Jeśli możesz to
      odezwij się do mnie
      Pozdrawiam Magda
      • marianna18 Re: a czemu prywatnie? 18.06.07, 14:27
        Zbywa wam na kasie czy twierdzicie, że tak lepiej, chyba nigdzie tego lepiej
        nie robią niż w Instytucie w Bródnowskim (czy Bielańskim) i na Niekłańskiej.
        Mój syn miał robione w wieku 4 lat na Nieklańskiej. Wszystko było super.
        • majka995 Re: a czemu prywatnie? 18.06.07, 14:50
          Najlepsi specjalisci sa tylko w Kajetanach. Tam robia równiez panstwowo, a w
          zasadzie łównie panstwowo. Ja płace nie za miejsce tylko za szybki termin. A w
          kazdym szpitalu panstwowo czekasz długo a jak zapłace to szybko. A poza tym
          odradzano mi Niekłanska
          Pozdrawiam
        • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 11:15
          Sa wlasciwie 3 szpitale przeprowadzajace adenotomie w Warszawie.
          Nieklanska, Litewska i Dziekanow Lesny.
          Nieklanska w ogole pacjentow chwilowo nie przyjmuje.

Dziekanow i Litewska - termin oczekiwania okolo 9 miesiecy na zabieg.

Jesli ma sie dziekco starsze mozna probowac na Woloskiej i na Kopernika i na Banacha. Banacha - bardzo ciezko. Woloska - obostrzenie, ze dziecko musi wazyc 20 kg.
          Aha - jest jeszcze WIML, ale tez operuja wieksze dzieci.

Okres oczekiwania na panstwowe wyciecie migdalkow i dreanz uszu w Kajetanach - 4-5 miesiecy (informacja z wczoraj).

Ceny prywatne:
          Damian: 2.500
          Krajmed - okolo 4000
          Enel-Med - operuja starsze dzieci
          LIM - 1400-1900 z tego co mowia

Wszystko sa informacj ebiezace, zbierane w ciagu ostatniego miesiaca, gdzi emoje dziekco an skierowaniu do szpitala ma napisane "CITO"...
          • majka995 Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 11:41
            Z tych szpitali które podałaś najlepszy jest według mojej pani laryngolog
            Dziekanów Leśny. A najbardziej chwalą Kajetany. A czemu twoje dziecko ma mieć
            na cito. Aż tak bardzo mu dokucza. Który lekarz cię kierował na zabieg?? Mnie
            skierowano z Konwiktorskiej. Ale nie wiem czy się zdecydować. Zapisałam się na
            zabieg, mamy termin w Kajetanach na 27 lipca. Ale cały czas się waham. Jakie
            dolegliwości ma twoje dziecko związane z przerostem migdałaka?
            Przepraszam że tyle pytan, ale mam bardzo dużo wątpliwości. Pozdrawiam
            • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 11:57
              Skierowanie na CITO mam z Siennej - tam doradzono mi udanie z Dziekanowa. Termin na czekanie na konsultacje w Dziekanowie byl bardzo odlegly. Na Siennej - chyba mniej niz tydzien.

Wczoraj odwiedzilam Konwiktorska - czyli prywatna "wersje" Pstrowskiego. To z kolei ulatwia dostep do Kajetan.

Moje dziecko od grudnia mialo 4 zapalenia ucha, ma plyn w uszach i zanik sluchu w tej chwili po 30% w kazdym uchu. Do tego stan ogolny dziecka (choroby inne i dolegliwosci) wymaga takiego a nie innego pilnego usuniecia migdalka.
              • majka995 Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 12:14
                Moje dzieci słuch mają w porządku. Płynu w uszach nie ma. Starszy często
                choruje, ale jest alergikiem i poszedł do szkoły i to może sie równiew wiążac z
                tym. Starszy czasem chrapie ale bardzo żadko. Młodszy natomist nie chrapie,
                oddycha nosem i nie ma typowych dolegliweości związanych z migdałem. Przede
                wszystkim nie choruje często.i dlatego mam wąpliowści.
                Pozdrawiam
                • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 12:19
                  U ilu laryngologow bylas?

Ja mimo zdiagnozowania bardzo szybko problemu bylam... u kolo 10 laryngologow, by potwierdzic lub zaprzeczyc to co mam zrobic - czyli zabieg. Nie bylo ZADNEGO lekarza, ktory powiedzial, zeby poczekac czy cos takiego.
                  Laryngolodzy ogladajacy uszy mojego malentaska lapali sie za glowe i zalamywali rece... W naszym przypadku nei ma co czekac.

Mysle, ze trzeba Wasz przypadek tez skonsultowac.
                  • majka995 Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 13:52
                    Jeśli chodzi o starszego to trzej lekarze u których byłam kazali usunąć.
                    Natomiast u młodszego to tylko na konwiktorskiej i alergolog kazali usunąć.
                    Pozostałych dwóch laryngologów u których byłam kazali czekac
                    Masz może namiary na dobrego laryngologa w Warszawie na którym opinni polegasz?
                    Pozdrawiam
                    • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 14:04
                      Ja bylam:
                      - w Medicoverze (dr Tomaszewska, bardzo ja polecam)
                      - MMLaryngologia - dr Michalik - bardzo mily i kompetentny lekarz
                      - WIML - dr Broda, tez polecam tego doktora
                      - Sienna - Pani dr Hadi - bardzo mile podejscie do dzieci i bardzo spokojna (tez ja bardzo polecam)
                      - Konwiktorska - nie pamietam nazwiska, ale tez bardzo fajna spokojna lekarka.

Jesli ktos nie poleca Ci do konca wyciecia migdalkow to nie robilabym tego.
                      • majka995 Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 16:37
                        Umówiłam sie na wizyte do dr.Michalika w piatek. Zobaczymy co mi powie,
                        Pozdrawiam
                        • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 18:23
                          Bardzo mily i konkretny czlowiek.
          • majka995 Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 11:46
            Jeśli chodzi o krajmed to dzwoniłam tam i rozmawiałam na temat zabiegu. Jeśli
            chce się żeby operował szef czyli dr.Krajewski to koszt zabiegu samego migdałka
            niecałe 3000zł. Ale dochodzą koszty anestezjologa chyba 120zł i wizyta u dr.
            koszt 250zł. Ale jesli ma operowac inny lekarz to wtedy koszt jest mniejszy.
            Mnie laryngolog odradzała krajmed ponieważ tam po kilku godzinach dziecko
            wychodzi do domu. A tak nie powinno być.Operacja w Krajmedzie jest
            przeprowadzana w Damianie bo tam wynajmują sale. To tyle wiem. I jeszcze jedno.
            W Krajmedzie dzieci małe operuje sam szef. Co do innych placówek prywatnych nic
            nie wiem bo nie dzwoniłam. Mam namiary do lekarza z litewskiej który operuje,
            jak ktoś chce to moge podac na priv.
            Pozdrawiam
            • madziulec Re: a czemu prywatnie? 19.06.07, 11:59
              Wiem kto operuje w Damianie - lekarz z WIML-u, ktory ma prywatna klinike laryngologiczna. Przynajmniej jest tam konsultantem laryngologicznym.

W Damianie tez idzie sie do domu, jesli sa komplikacje to przetrzymuja na noc (pobierajac oczywisci edodatkowe oplaty....)
    • mamapiotrka1 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 19.06.07, 10:40
      mój synek (6,5 roku obecnie) w ubiegłym roku miał wycięty 3 migdał w warszawie
      w akademii wojskowej, miałam oddzielny pokój z własnym WC i prysznicem,
      telewizor, cały czas byłam z nim (oczywiście w trakcie zabiegu mnie nie było).
      Opieka była wspaniała. W sumie byliśmy tam 3 dni, w pierwszy dzień były
      badania, rozmowy z lekarzami itd.itp na drugi dzień był zabieg i musze przyznac
      że to było straszne bo synek bardzo źle zniósł narkozę po wybydzeniu strasznie
      krzyczał a mi serce prawie nie pękło bo myślałam że to z bólu ale potem jak sie
      okazało to taka była reakcja na narkozę, po południu mógł jeść tylko lody z
      czego był bardzo zadowolony, a potem trzeba uważać żeby nie dać za gorących
      potraw i nie pikantne. 3 dni po zabiegu pojechaliśmy na wczasy nad morze i nic
      się nie działo, a od roku juz nie brał antybiotyków. Pozdrawiam
    • malgog Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 20.06.07, 15:52
      Czy ktoś coś słyszał o dr. Dzwonkowskiej z Litewskiej - mamy umówioną wizytę na
      1 sierpnia z nadzieją na szybką operację właśnie na Litewskiej ???

z tego co wyczytałam tu na forum...nadzieja raczej płonna sad
      obstawiam także Kajetany i jestem zaskoczona, że czeka się 4-5 m-cy -
      słyszałam, że kajetany są oblegane najbardziej
      zobaczymy jak wypadną badania z kwalifikacja z Konwiktorskiej

dzwoniąc do Dziekanowa usłyszałam, że zapisują na wycięcie migdałków na marzec
      2008

według opinii dr. Grzesik z Damiana 3 migdał mojego 7 latka kwalifikuje się do
      natychmiastowego wycięcia.... podobo monstrualny jest a synek oprócz bezdechów
      i ciągłych zapaleń ucha...zdrowy niby jest sad(((((
      • madziulec Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 20.06.07, 16:51
        No to tak:
        - zapisz sie w Dziekanowie, ale... mozesz dzwonic codziennie na oddzial i pytac, czy wszystkie dzieci przyjechaly, bo jesli nie - wsiadasz w srodek lokomocji i sie stawiasz wink - na jesieni bardzo prawdopodobne, ze sie szybko uda, teraz gorzej, bo dzieci sa zdrowe.
        - Kajetany - z Konwiktorskiej wiem, ze termin jest 4-5 miesiecy.
        - mam termin na Litewska na 18 lipca wink - paranoja, bo tez mowia, ze potem okolo 9 miesiecy czekania

Aha. Juz sie dowiedzialam, ze operacja wyciecia migdalkow nei jest operacja ratujaca zycie, wiec niestety pisanie CITO (tak jak my mamy) na skierowaniu do szpitala nic nie daje i nikt si enie zlituje.
        • malgog Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 21.06.07, 15:26
          my też wg. dr. Grzesik powinniśmy być na cito ale widzę, że marne szanse
          zaczynam myśleć na poważnie o wycięciu prywatnym - w Kajetanach czeka się kilka
          dni max. tygodni
          ale jakoś perspektywa wydania 3400 zł za wycięcie trochę studzi mój zapał (cena
          z drenażem)
          podobno w LIMie na Domaniewskiej wychodzi najtaniej...więc może tam uderzymy
          na razie czekam cierpliwie na 1 sierpnia

madziulec - życzę powodzenia na Litewskiej 18 lipca i szybkiego terminu smile
          • madziulec Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 21.06.07, 16:55
            Wszystko zalezy w jakim wieku jest dziecko, bo jesli starsze - da sie zalatwic szybciej na NFZ tylko trzeba wiedziec gdzie.
            Ja wiem, bo juz przeszlam iles stopni wtajemniczenia, ale to mi osobiscie nic nie daje bo... mam za male dziecko.

Wlasnie rozpoczynamy kolejne zaziebienie, ktore pewnie znow przejdzi ena ucho crying(

Dzieki
            • arbik Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 21.06.07, 21:02
              hej troche podczytuje wasze wypowiedzi i postanowilam cos napisac. moj
              niespelna 5 letni synek mial w kajetanach prywatnie usuwany 3 migdal, w duzej
              czesci przyciete boczne i podciete wedzidelko. lezelismy ponad 24 godziny w
              szpitalu maly mial krwotok i slabo sie czol dostal kroplowke wieczorem po
              operacji i doszedl do siebie. pokoj mielismy do wlasnej dyspozycji. cala
              operacja wyciecia migdalkow 1700 pln wraz z wizyta kontrolna. zaplacilam 2500 z
              uwagi na plastyke wedzidelka wszystko za jednym zamachem. drenu nie zalozono
              gdyz po usunieciu migdalka ucho sie samo odetkalo. operowal sam szef. opieka
              super super super. maly jest argikiem, ma zaleczona astme ma refluks i pierwsze
              4 lata zycia non stop chorowal 10 x zapalenie ploc , anginy itd od operacji
              mijaja 3 miesiace i maly ani razu nie chorowal jakas tyllko lekke chrypka i raz
              goraczka ktora sama ustapila. chodzi kazdego dnia do przedszkola i nadrabia
              zaleglosci. szkoda ze tak dlugo bylam przeciwnikiem tego zabiegu i dziecko
              przez to cierpialo. pozdrawiam
              • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 22.06.07, 00:29
                U mojego starszego synka powodem chorób nie był prawdopodobnie migdałek tylko
                mszczepionka odczulająca podawana podjęzykowo. Jak jej nie dostaje to przestał
                chorowac. je lody wariuje, i jest zdrowy. A migdał od 2 roku zycia ma
                powiększony i zanim poszedł do szkoły to prawie rok był zdrowy. Wszystko
                zaczęło się od pójścia do szkoły. A u młodszego odradzają mi lekarze niektórzy
                usunięcie bo migdał może z powrotem się rozrosnąć i zabvieg jest bez sensu.
                Mały nie choruje, uszy maja ok, słuch tez więc dlatego chyba daruję sobie
                zabieg
                Pozdrawiam
            • malgog Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 22.06.07, 10:52
              madziulec a ta Twoja wiedza jest wielką tajemnicą ??? czy nie bardzo smile
              mój synek ma skończone 7 lat więc gdyś mi na priv zdradziła jak załatwić
              szybciej termin wycięcia GDZIEKOLWIEK na NFZ to na pewno byłabym wdzięczna smile
              • madziulec Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 22.06.07, 12:55
                pisze na priv wink
                • geve Madziulec – sprostowanie Twojego postu 23.06.07, 23:20
                  Na Niekłańskiej, w chwili obecnej, oddział laryngologiczny znajduje się w
                  trakcie remontu (na 1 małej salce operuja jedynie ostre przypadki), nie
                  przyjmują więc zapisów na planowe operacje do końca sierpnia.
                  Ale nie ma problemów z zapisami od września – w ubiegłym tygodniu, podczas
                  pierwszej wizyty laryngologicznej w tym szpitalu (czekałam na nią 3 tygodnie od
                  dnia zapisu), zapisałam córkę na usunięcie trzeciego migdała i podcięcie
                  pozostałych na koniec września (czyli miesiąc), otrzymując jednocześnie
                  skierowania na niezbędne badania (badanie audiometryczne w dniu zabiegu).
                  W Dziekanowie na zabieg czeka się ok.2-3 miesiące od decyzji jego wykonania, na
                  Litewskiej, trwa to faktycznie bardzo długo (na wizyte czeka się 3-4 miesiące,
                  do pół roku na zabieg) przy czym nie polecam - panują fatalne warunki na
                  oddziale.
                  Na Banacha nie operują w ogóle dzieci, już jakiś czas temu została zlikwidowana
                  laryngologia dziecięca, nie operują maluchów na Kopernika. W Kajetanach na
                  państwową wizytę czeka się 5-6 miesięcy, kolejne pół roku na zabieg.
                  Zaś realne ceny w prywatnych placówkach są nieco wyższe, należy pamiętać
                  również o wizytach i badaniach – w Krajmedzie pełen zabieg (3 migdał,
                  podcięcie, drenaż) to przynajmniej 4500 zł (zrezygnowałam z tej opcji, mimo, iż
                  jest to chyba najlepsza w Warszawie placówka), w pozostałych 3000 zł – 4000 zł
                  • majka995 Re: Madziulec – sprostowanie Twojego postu 23.06.07, 23:30
                    Jeśli chodzi o ścisłość geve to po pierwsze Krajmed nie jest najlepszą
                    placówką, najlepsze są z opini lekarzy Kajetany. I wcale nie jest tak drogo jak
                    piszesz. Masz racje co do Krajmedu tam jest okropnie drogo. Ale np. w damianie
                    operacja przeprowadzono prz\ez dr. Michalika sam migdał oczywiście to koszt
                    2500zł. Podobnie Enel med i inne prywatne szpitale. Natomiast w Kajetanach sam
                    migdał kosztuje 1500zł. Są to inforamcje sprawdzone. I nie chce mi się iwrzyć
                    że tak szybko m,ożna dostac się na zabieg państwowo. Szukałąm ostatnio placówki
                    i dlatego nie bardzo wierze
                    Pozdrawiam
                  • madziulec Re: Madziulec – sprostowanie Twojego postu 25.06.07, 18:50
                    Operuja na KOpernika wink)
                    Szczegolnie , ze tam dzownilam, mowilam jakie dziecko.

Termin jaki podajewsz - wrzesien nijak nie jest terminem 1 miesiaca, mamy czerwiec - do wrzesnia 3 miesiace praktycznie. Czyli termin znosny.
                    W Dziekanowie zapisuja na marzec przyszlego roku - dzownilam, rozmawialam z ordynatorem.

Tak wiec mozliwe, ze Twoje informacje sa nie do konca sprawdzone.
    • majka995 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 22.06.07, 17:35
      Byłam dziś u dr. Michalika ze starszym synem i doktor stwierdził że nie ma
      wskazan do usunięcia migdałka. Mamy sie pokazac we wrzesniu. Doktor powiedział
      że wycięcie to ostateczność. także czekamy.Czas pokaże
      Pozdrawiam
    • kurki_trzy Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 22.06.07, 17:45
      Kajetany to dobry wybor.
      Jesli migdal jest bezwglednie do wyciecia to powinniscie dostac skierowanie na
      cito a wtedy praktycznie sie nie czeka.

My mielismy zwykle skierowanie i czekalismy na termin w Kajetanach ok. 2
      miesiecy (chociaz tez slyszelismy o tych 4-6 m-cach).

U nas sam zabieg wygladal identycznie jak opisala kolezanka wyzej.
      Moj syn nie mial zadnych komplikacji i nastepnego dnia zostalismy wypisani do
      domu.
      Ale w pokoiku z nami byl rowiesnik mojego syna ktory zabieg przeszedl fatalnie.
      Wymiotowal krwia, wyladowal w izolatce na gorze, zostali jeszcze kilka dni po
      nas. A wyniki badan krzepliwosci mial tak samo dobre jak moj syn. Tak wiec nie
      ma reguly...

• carramba4 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 25.06.07, 13:36
      A czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Damianem w kwestii migdała? Pytam, bo tam
      chyba najkrótszy czas oczekiwania, a ceny mniej więcej takie same jak wszędzie.
      Dzięki
      Ania
      • majka995 do carramba4 25.06.07, 16:41
        Nie wiem jak jest w Damianie, ale wiem że dr. Michalik u którego ostatnio byłam
        z synkiem operuje w damianie. Ale nie wiem czy tam pracuje czy tylko wynajmuje
        sale operacyjne dla swoich potrzeb, bo ma własną przychodnie laryngologiczną
        MMlaryngologia. Jest dobrym, kompetentnym lekarzem. może idz do niego na wizyte
        i wtedy porozmawiasz z nim. Wiem że lekarze z krajmedu tez wynajmują sale w
        damianie i tam operują. Ale najlepiej zadzwon tam i się zapytaj.
        Pozdrawiam
        • monibiel Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie... 27.06.07, 21:55
          Tak przejrzałam ten wątek i przyznam, że jestem trochę zdziwiona kłopotami
          terminowymi i finansowymi. Mój synalek był operowany 3 lata temu - fakt, że
          mogło się coś pozmieniać...
          Skierowanie do laryngologa ze wskazaniem na ewentualność wycięcia migdałka
          dostałam od alergologa. Od razu zapisalam się na Pstrowskiego, bo wtedy nikt
          nie miał wątpliwości, że Kajetany to najlepsza warszawska placówka wykonująca
          takie zabiegi. Pani doktor wcale nie spieszyła się z kierowaniem synka na
          operację, próbując najpierw różnych metod farmakologicznych. Kiedy jednak
          wyniki badań słuchu nagle gwałtownie się pogorszyły trafil na zabieg w ciągu 3
          tygodni. Wszystko w ramach NFZ. Może jednak warto zamiast chodzić po wielu
          różnych lekarzach wybrać sobie placówkę i być konsekwentnym? To nie przeszkadza
          przecież w chodzeniu na konsultacje.
          • madziulec Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 28.06.07, 09:30
            Na Pstrowskiego mozna czekac okolo pol roku - stad chodzi sie do platnej lecznicy Medincus na Konwiktorskiej.

Myslisz, ze mi sie podoba takie latanie po lekarzach, posiadanie juz 2 skierowan do szpitala? Wcale nie. Miedzy innymi dlatego, ze cenie sobie swoj czas.
            • majka995 Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 28.06.07, 10:20
              Zapisałam się na Pstrowskiego na wizyte do laryngologa w lutym. Właśnie wczoraj
              zadzwonili że mam termin wizyty na 10 listopada, a potem pewnie kolejne pół
              roku na zabieg trzeba czekac. to śmieszne. Nawet prywatnie czekam półtora
              miesiąca na zabieg. Ja z zabiegu rezygnuje więć jak ktoś chce to jeszcze nie
              odwołałam terminu i mam dwa wolne miejsca do odstąpienia na 27 lipaca. Zabieg
              prywatnie w Kajetanach robiony miał być przez prof.Skarżyńskiego
              Pozdrawiam
              • lusib Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 04.07.07, 10:07
                jestem bardzo zainteresowana terminem 27 lipca w kajetanach.
                moglabym prosic o numer tel zeby porozmawiac, moj tel. 691144660 mail
                prosze przeslij info jednoczesnie na lusib@gazeta.pl i lusi-b@wp.pl
                z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
                Lucy
                • majka995 Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 04.07.07, 10:14
                  Wiesz co nikt sie nie zgłaszał do mnie żeby wziąśc termin i zadzwonili wczoraj
                  do mnie z Kajetan zeby powiedziec że mają wolny wcześniejszy termin i ja
                  zrezygnowałam wtedy wogóle. Nie czekałam juz bo niekt sie nie zgłaszał a
                  blokowałam dwa miejsca. Przykro mi. Ale zadzwon tam moze maja wolny termin,
                  spróbuj, bo do mnie dzwonili wczoraj i mieli dwa wolne terminy przed 27 lipca i
                  moje dwa na 27 lipca. Przykro mi że nie mogłam ci pomóc. A czemu musisz usunac
                  migdałek dziecku??
                  • lusib Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 04.07.07, 10:20
                    szkoda ze sie nie udalo wczesniej sontaktowac. a czy moglabys podac nazwisko
                    zebym mogla sie powolac na kogos konkretnego kto rezygnuje lub jakies dane imie
                    dzieci, wiek. mam nadzieje ze to pozwoliloby ich przekonac do zapisania nas w
                    twoje miejsce, bo nam zaproponowali dopiero 24 sierpnia
                    dziekuje
                    • majka995 Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 04.07.07, 10:37
                      Nagraba jakub i Nagraba Aleksander, byliśmy zapisani do prof.Skarżytńskiego,
                      spróbuj się zapisać
                      Pozdrawiam
                      • lusib Re:Kto wycinał dziecku migdałek proszę o opinie.. 04.07.07, 12:29
                        dzieki za namiary ale okazuje sie ze juz jest to niemozliwe. w kazdym badz
                        razie dziekuje za zyczliwosc
                        pozdrawiam
        • carramba4 Re: do carramba4 28.06.07, 11:12
          Dzięki za odpowiedź. Zapisalismy się do dr Sujkowskiej, ale niestety musielismy
          przekładać wizytę, bo synek w międzyczasie złapał zapalenie oskrzeli...
          Pozdrawiam
    • mami-ma Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 29.06.07, 21:19
      moja trzyletnia coreczka miala usuwany trzeci migdal w maju tego roku.lekarze
      obudzili ja po pol godzinie.po przebudzeniu byla bardzo niespokojna plakala ,
      rzucala sie , ale nie tyle ze z bolu tylko z powodu welfronu w raczce ,
      chciala go zerwac,po godznie usnela, spala okolo 5 godzin i gdy sie obudzila,
      zachowywala sie jakby sie nic nie stalo.
      teraz widze same plusy tego zabiegu, przesypia spokojnie noce, ma apetyt,jest
      aktywniejsza i wyglada naprawde zdrowo.
      pozdrawiam
      • carramba4 Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 04.07.07, 20:54
        Super. Mam nadzieję, że u nas przebieg zabiegu i rekonwalescencja przebiegnie
        równie dobrze. Datę zabiegu mamy wyznaczoną na 31.07. Przeczytałam ankietę,
        którą muszę wypełnić dla anestezjologa i zaczęłam się trochę denerować...
        Chociaż z tego co czytam na forum, chyba niepotrzebnie. Wszystko wskazuje na
        to, że zabieg jest bezpieczny i raczej nie powinny wystąpić żadne powikłania...
        Pozdrawiam
        Ania
    • nurich Re: Kto wycinał dziecku migdałek prosze o opinie 30.06.07, 14:26
      Czy wycięte migdałki waszych dzieci były badane histopatologicznie? Czy
      informowano was o tym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka