16.07.07, 13:05
Czy podawac dziecko witamine d3 gdy jest taki upal i dziecko duzo na powietrzu
przebywa. buzaiki
Obserwuj wątek
    • sadaga Re: d3 16.07.07, 13:18
      a ile dzieciaczek ma? najlepiej poradzić się pediatry. ale napiszę Ci jak ja
      robiłam: w takie upały, gdy często spacerowałam mały wit d3 dostawał tylko w
      mleku modyfikowanym. pozdrawiam!!
      • remembil Re: d3 16.07.07, 13:45
        Moja Majeczka ma 14 tygodni i od około 1,5 miesiąca nie bierze wit. D3 - zalecił
        to specjalista neonatolog. Wyniki są pomyślne, ciemiączko prawidłowe i główka też,
        choć pediatra w przychodni publicznej oczywiscie zawsze nakazuje dawać małej 2
        krople wit. d3 pomimo moich podszeptów że dużo spacerujemy.Pozdrawiam.
    • aanikka Re: d3 16.07.07, 13:32
      Mi kazali podawać niezależnie od pogody, ale mój maluszek ma dopiero niecałe 8
      tyg., nie wiem, jak to jest u starszych dzieci
    • martunka77 Re: d3 16.07.07, 13:37
      mi pediatra kazala dawac jedna krople co drugi dzien niezaleznie od pogody a tez
      dlugo spaceruje z corcia. dodam ze corcia ma 2 miesiace i 2 tygodnie.
    • noovaa Re: d3 16.07.07, 13:38
      Jeśli podajesz 1 kropelkę to nie musisz raczej, jeśli 2 to zmień na 1... Ja już
      dość długo nie podaje lekarz nie widzi potrzeby
    • atra1 Re: d3 16.07.07, 13:53
      mieliśmy 3 krople devikapu, od początku lata - 1 kropla
    • zuzia_ny Re: d3 17.07.07, 19:11
      jak nie ma w ciagu dnia w ogole slonca wtedy daje witamine( witamina a+c+d),
      jesli slonko swieci nie podaje witamin. dlugosc przebywania na dworze nie gra
      roli. powyzej 20 min juz jest wystarczajaco dlugo.oczywiscie pediatra zalecil
      stosowanie codziennie, wiec codzienne stosowanie nie powinno spowodowac
      przedawkowania.
      • mamusia81 Re: d3 17.07.07, 20:44
        hey. Mialam isc jutro w tej sprawie do pediatry, ale chyba sie nie wybiore, bo
        jest w przychodni wspolne wejscie dla dzieci zdrowych i chorych i nie chce zeby
        laura zlapala jakiegos wirusa. jak bylam z niunia na szczepionce gdy skonczyla 6
        tygodni to dr kazala podawac 1 kropple devikapu raz dzeinnie. teraz laurunia ma
        juz 2,5 miesiaca i nie wiem czy jej podawac. ale ide na szczepienie 7 sierpnia
        to sie zapytam a chyba 1 kropelka dziennie nie powinna spowodowac przedawkowania
        prawda? a jak podajecie kropelki. Ja zmieszana z mlekiem moim na lyzeczce.
        buziaczki i dzieki za odp
    • uleczkakuleczka Re: d3 17.07.07, 20:54
      ja dawałam przez pierwsze dwa m-ce (zima) po 1 krople co drugi/trzeci dzien.
      naczytalam sie między innymi tu na tym formum o tym iz przedawkowanie jest
      gorsze niż niedobór, jak też o tym, że w innych krajach wogóle nie zaleca sie
      podawania tej witaminy. Stąd, juz nie podaję tzn. o 7 -m-cy i wszystko spoko. A
      teraz przy słonku to wogóle nie widzę potrzeby. Lekarz nie komentuje.

Pozdr
    • karina9918 Re: d3 17.07.07, 20:58
      Pediatra mi powiedziała, że jak jest tak gorąco jak dziś, to mam podawać 1
      krople, jak zimniej to 2 krople.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka