Dodaj do ulubionych

Wiburcol - czopki a biegunka?

03.07.03, 12:41
Obserwuj wątek
    • agaj111 Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 03.07.03, 12:46
      Przepraszam, za szybko nacisnełam. Już mówię o co chodzi. Moja lekarka zapisała
      mojej córeczce czopki uspokojające homopatyczne Wiburcol, ponieważ jest bardzo
      niespokojna w nocy . Podaję jej od trzech dni, i niedojże że nie ma efektów,
      wcale nie jest spokojniejsza, to jeszcze robi mi okropnie rzadkie kupki nawet
      do 5x dziennie. Niewiem czy podawać jej dalej, czy zaprzestać? czy zastąpić
      jakimś innym lekiem? Proszę pomóżcie bo nie wiem jak mama dalej postąpić?
      miałyście takie doświadczenia? Pozdrawiam aga
      • sylwia.sikorska Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 03.07.03, 21:38
        Cześć
        Ja dawałam mojej coreczce Viburcol ale nie miala takich objawów jak twoje
        dziecko. Moja Zuzia była spokojniejsza. Może powinnaś odstawić na kilka i dni i
        poobserwować czy coś się zmieni.Bo to może być zbieg okoliczności.
        pozdrawiam
      • sylwia.sikorska Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 03.07.03, 21:40
        Zapomniałam zapytać w jaim wieku jest twoja córeczka?
        • agaj111 Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 04.07.03, 08:21
          W itam , ma 10 mies. i niewiem co dalej z tym robić
    • ankagoz Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 04.07.03, 09:24
      Ja Gabi (14 m-cy) wrpowadziłam sama, ponieważ jest zalecane przy ząbkowaniu, a
      oprócz tego pediatra wcześniej zalecil melisal. A moje zdanie (melisaj podaje -
      ale mam wątpliwości czy coś pomaga, natomiast daję 1 czopek na noc i Gabcia śpi
      pomimo męczocych ząbków, a kupki nie robi inaczej). Napisałam tak, ponieważ gdy
      bardziej intensywnie ząbkuje to i częściej pojawiają się kupki (nawet 5 razy).
      • rzenia2 Re: Wiburcol - czopki a biegunka? 04.07.03, 11:14
        Odstawic natychmiast czopki. Virbucol u niektorych dzieci poiwoduje skutki
        uboczne. Nie ma tego w ulotce, ale w fachowej literaturze firmy Heel. jest taka
        informacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka