Dodaj do ulubionych

NUTRIDRINK

08.07.03, 15:33
Mój siedmiolatek jest chudy jak patyk a jedzenie to najgorsza kara.
Wymyśliłam sobie, zeby podtuczyć go przy pomocy odżywki Nutridrink firmy
Nutricia dostępnej w aptekach bez recepty. Dodam,że poza tym mały jest jako
tako zdrowy (alergia, ale to chyba już prawie standard?).
Czy macie jakieś doświadczenia z tym płynem?
Kasia
Obserwuj wątek
    • joakar Re: NUTRIDRINK 09.07.03, 09:45
      Powodzenia, ja próbowałam, ale jestem osobą dorosłą bądź co bądź... Ciekawe czy
      uda Ci się trafić w ulubiony smak mi np nie podchodził waniliowy a najbardziej
      smakował czekoladowy.
      Na pewno jest to dobra dieta dla kogoś potrzebującego kompleksowego odżywienia.
      Czekam na informacje jak małemu posmakuje???
      • km14 Re: NUTRIDRINK 14.07.03, 14:56
        Pije!!!
        Najchętniej 'owoce leśne' i czekoladowy, 'owoce egzotyczne' jako-tako, wanilii
        nie lubi pod żadną postacią, więc nawet nie próbowaliśmy. W międzyczasie
        konsultowałam swoje pomysły z lekarzem - okazało się, ze dobrze to sobie
        wykombinowałam...
        Pozdrawiam
        Kasia
    • majah76 Re: NUTRIDRINK-pytanie 15.07.03, 04:21
      A od jakiego wieku jest ten nutridrink? Czy są inne dla dzieci i inne dla
      dorosłych?

Majka
    • joakar Re: NUTRIDRINK 15.07.03, 10:39
      No to super, że smakuje!!!
      Jest tylko jeden dla dzieci i dorosłych i nie wolno go stosować u dzieci
      poniżej 3 roku życia potem 3-6 lat ostrożnie! Ale to Polskie zalecenia
      słyszałam że zagranicą można go podawać dzieciom po roku. A o smaku owoców
      leśnych u nas nie spotkałam (a szkoda bo brzmi apetycznie)?! km jesteś z
      polski?
      Pozdrowienia
      • majah76 Re: NUTRIDRINK 15.07.03, 11:20
        Dzięki. Moje dziecko ma 27 mcy, ale nic kompletnie nie je oprócz, czasem,
        makaronu i suchej bułki Ostatnio to jest na topie!)... Ale sobie dietkę
        robi wink) tzn sad(
        No i mleko pije na półśpiąco rano i wieczorem. Sprawdzę sobie w aptece. Dzieki
        raz jeszcze.

Majka
      • km14 Re: NUTRIDRINK 16.07.03, 13:47
        Z Polski, z Polski, a dokładniej z Poznania. Aha! Wczoraj przmyciłam Misiowi
        waniliowy. Twierdzi, że jest w wiele lepszy niż kroplówka, której ostatnio
        doświadczył podczas choroby, gdy wymiotował więcej, niż był w stanie wypić.
        Dzisiaj będziemy ćwiczyć truskawkę.
        Dorosła osobo, a dlaczego Ty to pijesz? Ja najchętniej znalazłabym taki anty-
        Nutri-Drink, który wysysałby ze mnie kalorie i odciągła 35% tłuszczu...
        Pozdrawiam
        Kasia
        • majah76 Re: NUTRIDRINK 16.07.03, 23:00
          To się wtrącę jeszcze wink Chyba są takie właśnie "fat burnery" w aptekach. Ale
          ja nie próbowałam... Z tego przyrządzasz napój, w składzie jest m.in L-
          karnityna i inne cholerstwo "pochłaniające" tłuszczyk... Albo to taki koktajl,
          który można robić na mleku albo wodzie, jogurcie itp.

majka
    • joakar Re: NUTRIDRINK 17.07.03, 13:52
      Ja tylko próbowałam, nie stosowałam długo bo tak jak tobie przydałby mi się
      specyfik odwrotny w działaniu, natomiast podawałam go mamie po operacji. Dali
      jej za dużo płynów w trakcie i strasznie to odchorowała, długo nie mogła prawie
      nic jeść, wszystko zwracała, ale jakoś sie udało i doszła do formy! Przekonałam
      sie że Nutridrink pomaga w chorobie. Ale słyszałam że przyjmował go też
      chłopak, który przestał jeść jak stracił pracę. Po prostu się załamał i popadł
      dosłownie w anoreksję i też mu pomógł N...

A jeśli chodzi o specyfiki z L-karnityną to one są dobre i skuteczne, ale wtedy
      kiedy po spożyciu L-karnityny uprawia się wysiłek fizyczny. Wtedy spala się
      naprawdę dużo tłuszczyku. Dobry jest też chrom w tabletkach, a tak naprawdę to
      porzadna dieta jest najlepsza (niestety bo na porzadną dietę nie mam siły i
      czasu).
      Pozdrawiam
      Joakar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka