daga28 23.07.03, 09:06 Moj synek 20 miesięcy, ma zlecone badanie RTG płuc. Lekarz ciagle nie wie skąd u niego ogromne ilości wydzieliny, mimo leczenia przeciwalergicznego. Może ktoś wie jak takie badanie wykonuje się u małych, ruchliwych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dora31 Re: Prześwietlenie płuc 23.07.03, 10:21 hej! Mój synek miał robione prześiwetlenie płuć jak miał 18 miasięcy. Miał rozległe zapalenie oskrzeli i podejrzenie zapalenia płuc-też jest alergikiem.Leczenie nie dawało rezultatów,ciągle kaszlał,wymiotował. Na całe szczęście na oskrzelach sie skończyło. Moje dzieciaczki też mimo brania leków często chorują,mają duszności,zmiany skórne,wydzielinę... Z tego co pamiętam (teraz ma 5,5 roku)to trzymałam synka jak go prześwietlali. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Prześwietlenie płuc 23.07.03, 11:25 Moj 6-cio miesieczny Danielek mial robione w zeszly poniedzialek. Tez go trzymalam. Pamietaj by zwrocic uwage, by lekarz zakryl malemu przyrodzenie czyms co chroni w jakis sposob przed promieniami. Mojemu polozyl specjalna przyslonke, cos podobengo w co ublal mnie (taki kaftanik). Sugar Odpowiedz Link Zgłoś