oskarek05 27.12.07, 22:13 zwymiotował dwa razy do łózka pościel drugi raz zmieniam pozatym ok jechać do szpitala? czy poczekać do rana 2 latek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_frania Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 22:51 Zależy czy są jakieś inne objawy. Jak ma goraczkę, leje się przez ręce, ma do tego biegunkę to raczej jechac do lekarza (może nie od razu szpital, ale nocna pomoc lekarska w przychodni). Jeśli tylko wymiotuje, to bym chyba poczekała do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
renatar-d Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 22:59 jak nie ma gorączki to możliwe ze to tzw grypa żoładkowa miała ja moja córeczka przez trzy dni wymiotowała i później biegunka. choroba bardzo zarazliwa zachorowała cała moja rodzina 16 osób!! u każdego gdzie nie byłam teraz każdy jest chory. byłma u lekarza i jedynie co zapisał to Orsalit do picia bez recepty i syrop na biegunkę. oprócz tego dziecko pogodne i bez oznak jakiś bóli brzucha itp wiem z doświadczenia hihi że dorosli to gorzej przechodzą ( mój tata przez 4 dni schudł 7 kilo!!). dawaj dużo pić by sie nie odwodnił i nic słodkiego do picia i jedzenia, kaszek itp bo to wzmaga wymioty. trzymajcie sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:02 zwymiotował trzeci raz - obficie i poszedł spać a kupa żadka była przed wymiotami tak się teraz boję najchętniej bym nie spała tylko czuwała nad nim Odpowiedz Link Zgłoś
renatar-d Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:28 lekarz mi powiedział że dziennie przykmuje minimum 6 dzieci z takimi samymi objawami ( 14 tys miasteczko). ja eksmitowałam męża z sypialni i spalam z małą otoczona ręcznikami, raczej bym sie nie bała ze sie udławi itp bo to juz duży chłopak i napewno sie podniesie czy obróci jak mu bedzie nie dobrze, tak robiła moja córeczka 15 miesięcy i siostrzenica 17 miesięcy. wiem że w nocy najgorzej, jak spokojnie dalej zasypia to znaczy ze nie boli go brzuszek. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:04 niech ktos pojdzie do apteki i kupi lek homeopatyczny na wymipty- chyba nazywa sie volmithuszel- na pewno pomoze; acha, i jeszcze owoc borowki; zycze zdrowka; Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:30 jeśli nie ma temperatury to prawie na pewno jakis rotawirus, zaglądaj do niego w ciągu nocy (może jeszcze wymiotować), ew. po wymiotach daj mu odrobinę wody o temp. pokojowej do picia (chociaż to pewnie i tak zwróci), ja bym poczekała do rana, ale cały czas sprawdzaj, czy wszystko ok prawdopodobnie w ciągu 2 dni wymioty przejdą, zostanie biegunka, ale w ciągu następnych dni i ona minie ale oczywiście lekarz Ci powie, co robić (choć ja przy drugim rota u Mai nie byłam u lekarza, zwł. że Maja wirusa z przychodni przyniosła:/) aha, lekarz Ci pewnie powie o smeccie i elektrolitach-to bardzo ważne! dieta lekkostrawna też jest ważna, mimo że niektórzy twierdzą, że przy rota się nie stosuje, ale z doświadczenia wiem, że dobrze robi pozdrawiam i zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:41 przed chwilą zwymiotował mąż a synek nie usnął, wierci sie podałam parę łyków naparu z mięty czuwam ,bo po ostatnim piciu wymiotował Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:42 a może się czymś przytruliście? Ty się dobrze czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
renatar-d Re: silne wymioty? co robic? 27.12.07, 23:57 mi córeczka zasypiała na siedząco przodem do mnie, chyba jej było lepiej bo sie żołądek uspokajał. jak męża też złapało to współczuje masz teraz dwoje dzieci, moj szwagier leżał przez 4 dni zielony na twarzy i jęczał. każdemu członkowi mojej chorej rodziny pomagał inny środek zaczynająć od coca-coli na srodkach typu stoperan kończąc. Ogólnie to nie pomaga prawie nic samo musi przejść taki to głupi wirus. A dziecko dziennie jadło tyle co normalnie na śniadanie kompletnt brak apetytu,tylko pic chciała. oj by tylko ciebie nie złapało ja jestem u rodziców to miałam pomoc mamy która zreszta tez zachorowała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: silne wymioty? co robic? 28.12.07, 00:24 było pogotowie jelitówka dostał zastrzyk ma za 40 min działać - przeciw wymiotom jak nie minie mamy skierowanie do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: silne wymioty? co robic? 28.12.07, 00:54 zwymiotował po wyjściu lekarza teraz śpi ja porozwieszałam pranie, posprzątałam i nie wiem czy iść spać czy pilnować moich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 już dobrze 28.12.07, 14:34 zastrzyk pomógł od razu teraz gotuję mu krupniczek i kompot z suszonych jagód od rana tylko pił i poskubał trochę bułki w razie nawrotów mam recepte na Nuforoksazyt w syropie Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: już dobrze 28.12.07, 14:37 mnie tylko lekko pobolewa brzuch ja biegunkę miałam w świeta - taką że do wc nie zdązyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: już dobrze 28.12.07, 14:57 tak jak pisalam kup mu w aptece owoc borowki(nie dawaj Nifuroktazytu, po co?, poczekaj z tym); borowke tez mi ktos polecil na tym forum, moje dzieci sie zatruly brzoskwinia, i podzialalo; Nifuroktazyt ja bym podala jak nie przejdzie samo, pozdrawiam i kup te kropelki- Volmituseel/albo czopki Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: już dobrze 28.12.07, 17:25 nifuroksazyt tez posiadam, ale nigdy nie sprawdziłam jego działania przeciwwymiotnego, bo po podaniu moje dzieci natychmiast go zwracały cieszę się, że już lepiej)) Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: silne wymioty? co robic? 28.12.07, 10:15 W pierwszy dzien swiat mialam to samo. Kupilam volmitusheel w czopkach i już po pierwszym była poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
anqa_77 Re: silne wymioty? co robic? 28.12.07, 21:02 Polecam kompot z suszonych jagód, rewelacja. I życze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś