emama_oliwki 14.01.08, 20:10 Lekarz zaleca płukanie zatok mojej sześcioletniej córce, ale słyszałam, że jak raz się je wypłucze to potem trzeba przy każdej chorobie, bo podobno same się nie oczyszczają. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamad Re: Płukanie zatok 14.01.08, 22:50 Moja córka miała serię płukań zatok przy którymś z rzędu zapaleniu ucha. Problemów z zatokami nie zanotowałam, mało tego - od tamtej pory nie chorowała na uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Płukanie zatok 14.01.08, 22:51 emama_oliwki napisała: > Lekarz zaleca płukanie zatok mojej sześcioletniej córce, ale > słyszałam, że jak raz się je wypłucze to potem trzeba przy każdej > chorobie, bo podobno same się nie oczyszczają. Czy macie jakieś > doświadczenia w tym temacie? Moja córka miała płukane zatoki dokładnie rok temu. Nic takiego nie słyszałam o tej potrzebie ich płukania przy każdej następnej chorobie, ale od tego czasu chora była tylko raz.... Ja zasięgałam wtedy opinii kilku lekarzy, czy decydować się na to płukanie i od wszystkich słyszałam, że jak najbardziej tak i że to jedyne wyjście przy tak zajętych zatokach...... Odpowiedz Link Zgłoś
bella43 Re: Płukanie zatok 15.01.08, 14:03 Witam!!! Ja swojemu synkowi też płukałam zatoki i bardzo pomoigło (ale to było w Rabce jak byliśmy na wakacjach). Teraz też by się przydało wypłukać tylko, że w Warszawie nigdzie nie mogę znaleźć gabinetu gdzie można zrobić płukanie. A Wy gdzie płukałyście zatoki swoim dzieciom??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś