edit355 14.01.08, 22:56 Do jakiego wieku podaje sie wit.D3?Czy dzieci karmione piersia zawsze sie pocą przy karmieniu?Zastanawia mnie to czy nie dzieje sie cos niedobrego u mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Witamina D3 14.01.08, 23:03 Najczęściej lekarze zlecaja od 3 tyg.życia. Przeważnie główka przy k.p.się poci,bo ssanie to spory wysiłek fizyczny. Jak nie wiesz czy z dzieckiem wszystko w porzadku udaj sie do lekarza,aby rozwiał Twoje watpliwości co do zdrowia Twojego dziecka. pzdr.gośka Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Witamina D3 15.01.08, 14:06 Do jakiego, to chyba róznie, zależnie od rozwoju i pory roku. Myślę, ze coś około roku, jeśli np. przypada na okres słoneczny. Moja nie poci sie przy ssaniu ale też nie ssie intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_grudzien Re: Witamina D3 15.01.08, 15:39 Mój pedoiatra kazał mi podawać dziecku wit D3 oraz witaminę K do skończonego 3 m-ca życia. Karmię piersią, a raz dziennie wieczorem daję mleko modyfikowane Nan HA1 Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: Witamina D3 15.01.08, 16:01 Nie jestem pewna ,ale podawanie dziecku wit D3 do 7 roku zycia nie jest bledem Odpowiedz Link Zgłoś